S nástupem jara přichází pro většinu artových tanečních škol sezóna soutěží po celé České republice. Oficiální jarní tour hlavních pořadatelů začíná pro Olomoucký kraj hned po Velikonocích, proto si taneční škola Pirouette zajela minulou sobotu na první závody do sousedního Jihomoravského kraje, kde se již tradičně účastní soutěže Let’s Dance Letovice.

Že je Prostějov městem tance, dokazuje i nabitá startovní listina prostějovskými školami. Kromě Pirouette se účastnila i Just Dance company, Fairy dance a Dance spaice. Všechny kategorie byly plně obsazeny, tanečníci proto měli velkou motivaci k podání těch nejlepších výkonů.

Prostějovská „Pirouetka“ měla v nejmladší kategorii MINI (5–8 let) hned tři želízka v ohni a všechny choreografie se umístily na medailových pozicích. MINI DĚTI SHOWDANCE: 1. místo – Hurry up, Christmas time is comming, 2. místo – And the flames are gone MINI DĚTI PARKETOVÉ KOMPOZICE: 1. místo – Sweet dreams.

V dětské kategorii se představily pokročilejší děti hned se čtyřmi choroeografiemi, které diváky zavedly do kouzelného světa plného fantazie. V jedné ze show mohl vidět divák i českou mincovnu, která přímo na place razila české koruny. V kategorii parketových kompozic předvedly tanečnice ladnost pohybu a techniku, která je často stavěna na baletních prvcích. Porota všechny choreografie zařadila na nejvyšší stupeň a tak zlato si odvezly všechny čtyři formace – All I want, I try , Match of life, Czech mint.

Po roztomilých mini a dětských kategoriích byla na pořadu oblíbená rodičovská kategorie Senioři. Ani zde nechyběli zástupci prostějovské Pirouette. Choreografie s názvem AMEN zvedla ze židlí velkou část publika a porotu k tomu. Tato show plná kulis je kouskem vyloženě divadelním. Výkony účastníků jsou naprosto fascinující a baví všechny od první vteřiny. V této opravdu nabité kategorii se povedl opět naprosto famózní výsledek, a to 1. místo! Rodiče tak slavili dvojnásobně. Jak s dětmi, tak svým výkonem.

Znalci v tanci by určitě souhlasili, že nevyšší výkony jsou podány v juniorských kategoriích. Zde měla Pirouette pět choreografií, a to v kategorii Showdance, Parketové kompozice a Street dance. Výsledky opět napoví, že Pirouette je lídrem právě v artových formacích. Zde získala nejvyšší známky, tím i zlato na stupních vítězů. Moderátorka několikrát během odpoledne podotkla, že již při nástupu na parket je jasné, kdo přichází, hlavně kdo přiváží velkolepé kulisy. U těchto choreografií se doslova tají dech a „husinu“ máte po dobu trvání celé skladby.

K večeru se dostaly na parket i tanečníci hlavní věkové kategorie, a to ve streetových disciplínách. Zde se povedlo získat sice neoblíbenou, ale o to více ceněnou bramborovou medaili. Kategorie byla opět velmi silně obsazena tanečními kolektivy z mnoha krajů. Čtvrté místo tak patřilo choreografii 70 BPM.

Taneční škola Pirouette se řadí již mnoho let k největším moravským tanečním kolektivům. Vidět ji můžete v nejbližších týdnech například v Přerově, Zlíně či Brně na soutěžích pořádaných Czech dance organization nebo Taneční skupinou roku.