Tohle mohlo skončit tragicky! Totálně opilý muž byl minulou středu večer sražen osobním vozidlem v Plumlovské ulici poté, co náhle vběhl do vozovky. Šofér škodovky už nedokázal zareagovat včas a opilce srazil. Pětatřicetiletý chlapík, který měl v sobě více než tři promile alkoholu, utrpěl zranění a skončil v nemocnici.

Ve středu 3. března před dvacátou hodinou došlo v Plumlovské ulici k dopravní nehodě osobního automobilu s chodcem. „Podle dosavadního šetření měl pětatřicetiletý muž řidiči Škody Octavie zpoza jiného jedoucího automobilu vběhnout přímo do cesty. Po střetu s vozidlem chodec upadl na kapotu a poté na komunikaci, čímž utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo,“ konstatoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 5 000 korun. „Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U zjevně opilého chodce změřili hodnotu 3,17 promile alkoholu v dechu. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal mluvčí prostějovské policie.