Dnes potřetí vám přinášíme snímek od regionálního tvůrce, který se objeví na výstavě fotografa Jana Saudka. Jeho autorem je tentokrát Marek Gerhard z Prostějova.

Ten je známý zejména jako fotoreportér, mimo jiné pro město Prostějov už několik let zachycuje neopakovatelné momenty festivalu Wolkrův Prostějov či Hanáckých slavností. V jeho případě zveřejňujeme originální technologický experiment s fotoaparátem umožňujícím funkci dvojexpozice. Přímo v přístroji tak vznikl pozoruhodný snímek propojující motivy nahé ženy a daleké cesty. Fotografie díky tomu probouzí fantazii a evokuje pocity nostalgie a odloučení.

Ojedinělou výzvu připravil Večerník ve spolupráci s galeristou Jindřichem Skácelem a prostějovským muzeem připravil nejen pro své čtenáře jedinečnou příležitost stát se součástí přehlídky světoznámého fotografa.

Výstava bude probíhat v prostějovském muzeu od 3. června do 5. září. Posílejte!

MAREK GERHARD (39)

Bydliště:        Prostějov

Proč fotím:    „Fotografování se věnuji již od útlého věku. Byl to můj první ‚koníček‘ a fotil jsem skoro vše, co jsem kolem sebe viděl, tenkrát ještě pochopitelně na kinofilm.“

Vzkaz pro Jana Saudka: „Zajímalo by mě, kam na ty ženy pořád chodíte?“ 

 

08 soutez akty