Tohle se opravdu jen tak nevidí... Ač vždy platilo, že ukrást lze cokoliv, podobná loupež je vskutku kuriozitou. Na okraji Bedihoště v noci z Velkého pátku na Bílou sobotu zmizel kus zámkové dlažby z cyklostezky, která zde byla dokončena před zhruba třemi roky. Rozčilený starosta vypsal na dopadení zloděje odměnu deset tisíc korun. „Dám ji z vlastní kapsy!“ vzkazuje Jiří Zips.                                        

 Ukradených osmnáct metrů čtverečných dlažby bude v Bedihošti minimálně nějaký čas chybět. Po cyklostezce přitom mimo jiné chodí lidé mířící na hřbitov z blízkého parkoviště. Místo dlažby je tu však od uplynulé soboty pouze štěrk, takže cesta může být zejména pro starší chodce i nebezpečná.

„Někdo si to vzal, aby měl dlažbu pod pergolu nebo někam sobě na dvorek. Jestli toho člověka chytnu, tak mu garantuji, že už nikdy nic neukradne, i kdybych si to měl odsedět,“ netajil své rozčílení starosta Bedihoště Jiří Zips, který v sobotu 3. března dopoledne přivolal na místo policisty a hned vzápětí se pustil do vyšetřování na vlastní pěst. „Právě objíždím okolní obce, jestli někde neuvidím čerstvě složenou hromadu zámkové dlažby,“ prozradil exkluzivně Večerníku krátce po sobotním obědě Zips, který vyzval všechny, aby jej na případného zloděje upozornili. „Za jeho dopadení dám z vlastní kapsy deset tisíc korun!“ zdůraznil starosta, podle něhož hodnota ukradené dlažby je asi osm tisíc korun. „Její opětovné položení však může přijít i na více jak dvojnásobek,“ uzavřel Jiří Zips s tím, že dlažba by se v dohledné době měla na stezce opět objevit.