Původní plán zněl tak, že mladé volejbalistky VK Prostějov věkových kategorií starších i mladších žákyň a přípravky odstartují společnou přípravu již během minulého týdne. Nakonec byl však začátek o sedm dní posunut na úterý 27. dubna.

„Důvody byly dva. Ten hlavní spočíval v hygienických opatřeních proti šíření koronaviru, jež se od minulého pondělí neuvolnila natolik, jak jsme předtím očekávali. Nadále zůstala dost přísná, a tak jsme zahájení pravidelných tréninků našich nadějí do patnácti let raději o týden odsunuli,“ vysvětlil šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

„Navíc jsme ve venkovním areálu U Kalicha, který teď budeme využívat díky vstřícnosti vedení TJ Sokol II Prostějov, potřebovali udělat brigádu, aby se jednotlivá hřiště dostala po zimě do hratelného stavu. A k téhle brigádnické práci jsme využili právě uplynulý týden,“ informoval Novák.

Paralelně platí, že už dva týdny probíhá v letní hale TK PLUS u velodromu příprava prostějovských volejbalových juniorek a kadetek ze sportovních tříd Gymnázia Jiřího Wolkera, kterým společné trénování umožňuje obnovená výjimka Ministerstva zdravotnictví ČR. „Samozřejmě holky makají za dodržování jasně stanovených podmínek včetně pravidelného testování na covid,“ ujistil Novák.