Velmi smutný pohled nabízely dosud prázdné tribuny při fotbalových zápasech nejen 1.SK Prostějov. Důvodem byla vládní protikoronavirová opatření. Nyní se ale nově diváci, alespoň částečně, do hlediště vrací. Jak to bude konkrétně v areálu SCM Za Místním nádražím?

Na úterní zápas s Hradcem Králové již může být puštěno do hlediště 10 procent z celkové kapacity stánku, což je dle oficiálního údaje 3500 míst. Jednoduchými počty by se tedy z prostějovského pohledu na šlágr jara mohlo dostat až 350 příznivců. Nutno však poznamenat, že část bude vyjmuta pro partnery klubu.  

Příchozí, jimiž budou výhradně majitelé permanentní vstupenek, čekají velká omezení. „Věrných příznivců dorazí maximálně sto padesát a samozřejmostí budou rozestupy i testování. Návštěva je možná jen v případě permanentky,“ potvrzuje Tomáš Čepa, technický manažer 1.SK Prostějov „Uvidíme, kdo přijde proměnit vstupenku za speciální lístek. Spousta lidí bude bohužel naštvaná, ale z opatření nemůžeme ustoupit, je zde hrozba velkých pokut ze svazu. Snad se to setká s pochopením,“ upozorňuje Čepa s tím, že zájemci se budou moci od 14.00 hodin v den zápasu nechat otestovat. „Výměna vstupenek oproti permanentce bude probíhat v pondělí třetího května mezi jedenáctou a sedmnáctou hodinou,“ doplnil důležitý údaj. Stejný režim bude panovat i před sobotním duelem proti Líšni.