Tak snad už nám opravdu přinese požehnání! Navzdory pandemii i letos v řadě obcí regionu vyrostl jeden ze symbolů jara, kterým je májka. Nejinak tomu bylo v Konici. Její skácení by mělo proběhnout v neděli 30. května během tzv. Tradiční konické pouti, při níž pravděpodobně nebudou chybět ani kolotoče. 

 

Koničtí hasiči se letos vrátili k tradici, kterou dodržují už řadu let. V minulosti májka stávala v prostoru před zámkem, nyní se objevila u zdejšího komunitního centra. Právě v někdejší sokolovně a jejím okolí hasiči řadu let působili a nyní jsou připraveni se o prostor opět starat. „Letos ještě žádnou akci u příležitosti kácení máje nepřipravujeme. Vše proběhne v rámci oslav konické pouti. První větší akcí v naší režii by měly být okrskové hasičské závody, které chystáme na druhý víkend v červnu,“ nastínil starosta sboru Vlastimil Šmída.

Tradiční konická pouť bývá přímo na náměstí spojena s kolotoči a dalšími atrakcemi. Budou i letos? „Pokud to pandemická situace neznemožní, tak s nimi tentokrát počítáme,“ přidal konický starosta Michal Obrusník.