Hned o trochu příjemnější zážitek nabídly poslední dva domácí zápasy Prostějova. Důvod je nasnadě, prakticky po půlroce mohli do hlediště ti šťastnější diváci. Sice jich bylo jen něco přes sto, přesto pomohli. Přece jen skoro prázdné tribuny je lepší, než sedačky zcela prázdné. Stále častěji se ale s ubývajícím počtem nakažených koronavirem hovoří o dalším rozvolňování. Může se tedy stát, že na poslední domácí zápas s Varnsdorfem už bude moci více fanoušků?

 

„Zatím to vypadá, že by se nemělo měnit vůbec nic, žádný posun nemáme od LFA hlášený a nový manuál jsme nedostali. Takže zatím jedeme podle toho současného,“ konstatoval v neděli odpoledne technický ředitel 1.SK Prostějov Tomáš Čepa s tím, že už jsme si všichni tak nějak zvykli, že situace se mění z hodiny na hodinu a nelze vyloučit takřka nic. Předpisy se mění velmi rychle. Co platí v neděli, nemusí platit v půlce týdne. „Prosakují informace, že by se dalo pustit až sedm set lidí, ale to je na všechny různé akce. Fotbalová asociace nic nového nevydala, měli bychom tedy fungovat ve stávajícím režimu,“ informoval technický ředitel.

1.SK Prostějov se aspoň divákům snažil umožnit testování těsně před samotným zápasem. A duely s Hradcem Králové či s Líšní zájem příchozích potvrdily. „Určitě tak možnost testování budeme nabízet i před posledním domácím utkáním. Akorát je po zkušenostech důležité připomenout, že si zájemci musí vyměnit vstupenky v době, kdy je jejich výměna umožněna. Nestačí, že se sem přijde člověk otestovat a myslí si, že může na fotbal,“ vzkazuje Čepa a přidává: „Test je pouze jedna z podmínek, je přitom potřeba dodržet všechny a mít permanentku vyměněnou za lístek. Všichni tak mohou učinit ve čtvrtek 20. a v pátek 21. května od 10.00 do 17.00 hodin na pokladně stadionu SCM Za Místním nádražím.

„Do celkové povolené kapacity deseti procent se počítají přítomní novináři, fotografové, pořadatelé, V.I.P. hosté a všichni pracovníci potřební k zajištění utkání. Dostupná kapacita je tak značně omezena a k dispozici bude pouze několik desítek vstupenek,“ potvrzuje technický ředitel 1.SK Prostějov.

Ani ti, kteří se přímo do ochozů nedostanou, o zážitek z domácí derniéry sezóny 2020/2021 proti Varnsdorfu přijít nemusí. Klub plánuje živý stream prostřednictvím svých internetových stránek www.1skprostejov.cz. „Po celou dobu přenosy vysíláme, nemůžeme akorát vysílat duely, které má v programu Česká televize nebo společnost Fortuna,“ ozřejmil Tomáš Čepa.

Sobotní zápas 25. kola F:NL má výkop v 17.00 hodin.   

Příchozí, jimiž budou výhradně majitelé permanentní vstupenek, navíc čekají velká omezení. Diváci musejí u vstupu do areálu vyplnit vstupní formulář, podstoupit měření teploty a současně se prokázat jednou z těchto možností:

  • negativním výsledkem RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 ne starším 48 hodin
  • negativním výsledkem POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 ne starším 48 hodin – ověřen laboratoří –
  • certifikátem Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů
  • dokladem (lékařskou zprávou) o laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, uplynutí doby izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, a že od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní.
  • případně se v den zápasu od 14.00 do 16.30 hodin nechat otestovat přímo u stadionu

Na tribunách musejí fanoušci sedět v rozestupech ob jednu řadu a ob jedno sedadlo, po celou dobu musejí mít ústa i nos zakrytý respirátorem třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu.