Léto se kvapem blíží a nám nezbývá nic jiného, než se začít porozhlížet po nových letních šatech. Letní šaty jsou pro nadcházející nejteplejší období v roce nepřekonatelnou klasikou, kterou my ženy zkrátka milujeme. Jaké trendy si pro nás návrháři připravili letos?

V letošním roce budou kralovat jednoduché letní šaty, protože pokud je v něčem síla, pak je to jednoduchost. Oblíbené budou také romantické letní šaty nejčastěji s délkou až na zem. Dominovat budou volné střihy a svěží syté barvy.

Máte-li slabost pro romantiku a tu pravou ženskou něžnost, pak nesmíte opomenout letní šaty s květinovými vzory. Letos budou v kurzu květinové vzory v menších i rozměrnějších velikostech, takže bude čistě záležet na vašich preferencích. Oblíbené budou odstíny růžové, blankytně modré, kanárkově žluté, ale i zelené či svěží tyrkysové.

Chcete-li kápnout na vážnější notu, zvolte moderní geometrické tvary. Máte-li ovšem raději odlehčenější styl, chybu neuděláte ani s oblíbeným puntíkovým vzorem. Tenhle hravý styl se k létu hodí perfektně.

Univerzální a nadčasová barva? Jedině bílá. V létě je obzvlášť výhodná, protože nejlépe odráží horké sluneční paprsky. Bílé letní šaty můžete v pohodě vynosit do zaměstnání, ale i na procházku či na dovolenou. Jen na svatbu své nejlepší kamarádky si tyto šaty prosím neberte.

Trendem letoška jsou přepásané šaty. Použijete klidně svůj oblíbený pásek, kterým v pase opticky oddělíte horní a spodní část a zvýrazníte tak své křivky, nebo zvolte šaty rovnou přepásané. Je to další z oblíbených triků, díky kterým bude vaše postava působit více sexy.

Obálkový výstřih sluší ženám s větším i s menším poprsím. Jedná se o univerzální střih, který působí velmi žensky. Budete se cítit jako antická diva. V kombinaci s volány půjde o klíčový trend letošní sezóny.

A nebudeme si nic nalhávat. I přes celospolečenský trend směřující ke zdravější stravě a pravidelnému sportu, ne každý si v rámci lock-downu dokázal udržet vysokou morálku a pravidelně sportovat. Zavřená fitka, tuhá zima … tyto faktory neodradily od pravidelného sportu jen ty nejodolnější jedince. A pro nás ostatní jsou tady volné letní šaty, které spolehlivě skryjí nějaké ty nedokonalosti naší postavy.

Zdroj: www.fashionmagazin.cz