Tohle šlo jako po drátkách. Kdyby všechny procesy s drogovými dealery probíhaly stejně rychle, měl by prostějovský soud o poznání méně práce. Pavel Ircing se k distribuci pervitinu plně doznal a za to odcházel s relativně nízkým trestem.

I tak to v případě opakovaně trestaného recidivisty vyšlo na 42 měsíců nepodmíněně a pokutu ve výši 30 tisíc korun. Jeho bývalá přítelkyně Mirka Jordaková vyvázla s podmínkou. Rozdíl spočíval hlavně v tom, že na rozdíl od Ircinga dosud trestána nebyla.

Třicetiletý Pavel Ircing na první pohled působí jako plachý a celkem sympatický mladý muž. Bohužel za prodej nebezpečného pervitinu byl už opakovaně trestán. V minulosti se nástupu do vězení vyhýbal, policisté jej svého času úspěšně naháněli na Husově náměstí. Naposledy byl Ircing z vězení propuštěn 5. května 2019. Po více jak dvou letech má po minulém úterý jistotu, že se do basy opět vrátí.

„S oběma obžalovanými se podařilo uzavřít dohodu o vině a trestu, která celý proces výrazně usnadnila a stala se výraznou polehčující okolností při stanovení výše trestu,“ potvrdil Večerníku státní zástupce Ivo Černík.

Pavel Ircing po svém propuštění z basy bydlel na prostějovském sídlišti Hloučela právě s Mirkou Jordakovou. Zejména ve svém okolí pár pervitin ve velkém prodával, policisté získali svědectví zhruba desítky jejich odběratelů. Díky následnému plnému doznání obou obžalovaných bylo možné uzavřít dohodu, kterou prostějovský soud v úterý 18. května posvětil. Proti rozsudku již není možné odvolání.