Sobotní odpoledne přineslo dvojitou dávku zápasu mezi velkými rivaly, vzdálenými od sebe jen tři kilometry. Duely Brodku u Prostějova s Otaslavicemi přináší vždy zajímavé souboje, a nejinak tomu bylo i tentokrát, byť nešlo o body

. I přes nepříznivé celodenní počasí se lokální průtrže mračen vyhnuly oběma zápasům. Duel by se dal rozdělit na dva odlišné poločasy. Zatímco první znamenal pro fanoušky oku lahodící podívanou, druhý padal do průměru, kdy byla znát nervozita na kopačkách obou celků. Žákovský souboj skončil těsně pro domácí družinu a ve stejném duchu nakonec dopadli i muži. 

První minuty patřily domácímu mužstvu, ale herní převahu neproměnilo v žádnou vážnější akci. To hosté se osmělili až po deseti minutách a hned to znamenalo první branku. Chvojka si poradil se třemi obránci a střelu za vápnem poslal přesně za tyč – 0:1. Za chvíli mohlo být pro „Metle“ ještě veseleji. Drmolův centr však z těžké pozice Kaláb nedokázal uklidit a Valentu vychytal Mudrla. Pak se o první akce postaral Brodek. Gábor však z přímáku ztroskotal na obraně. Z následné už ale bylo srovnáno, Gábor si poradil se všemi nástrahami i brankářem a s míčem šel až do branky – 1:1.
Po vyrovnávací brance se hra trochu uklidnila. Po půlhodině se však děly věci. Domácí Dvořák našel centrem přesně Gábora, který zase došel až do branky – 2:1. Euforie Brodku však dlouho nevydržela. Po faulu si na hranici vápna postavil míč Chvojka a i s pomocí teče Bureše srovnal stav – 2:2. To hostující celek nakoplo a po další minutě skóroval Michal Kaláb přesnou hlavičkou po rohu Chvojky – 2:3.
I po páté brance během třiceti minut tempo zápasu nepolevovalo a fanoušky bavila řada šancí na obou stranách. Na domácí straně měl tu největší Šířila, ale odražený míč po rohovém kopu poslal nad. Na opačné straně měl zvýšení náskoku na hlavě Vogl, ale jeho hlavička z osamocené pozice branku nenašla. Na konci poločasu se vyrovnání domácí dočkali. Po neshodě při rohovém kopu obrany hostů se do brejku utrhl Gábor s Matouškem a situaci vyřešili výborně. Matoušek našel Gábora lobem na hlavu a ten neměl problém zkompletovat hattrick – 3:3.
I když závěr první půle patřil domácím, start druhé měli lepší hosté. Hned z první akce se také dočkali znovu vedení. Drmola potáhl míč po lajně a naservíroval ho Michalu Kalábovi do vápna, který ho trefil zcela excelentně – 3:4. Branka však druhé půli spíše ublížila. Šancí na obou stranách najednou bylo jako šafránu a moc pohledných akcí fanoušci neviděli. Za zmínku stojí pouze hlavička domácího Dvořáka po signálu kousek mimo a brejk hostů, který však Chvojka ve svou třetí branku neproměnil.
Nejlepší zákrok zápasu přišel čtvrthodiny před koncem, po domácí akci se dostal k hlavičce na malém vápně Dvořák, ale proti srovnání byl Sika, který se vytasil robinsonádou a vytáhl jasný gól na roh. Po dalších pěti minutách však přišlo vyrovnání. Brodek se i přesto vyrovnání dočkal. Po hrubce obrany se k míči dostali domácí a na konci byl opět Gábor, který zavěsil i počtvrté – 4:4.
Konec duelu přinesl šanci na straně Otaslavic, jenže Vogl nedokázal propasírovat míč přes Vystavěla, a tak rozhodla až poslední situace utkání. Matoušek našel přesným pasem Švédu, který prostřelit Siku nezvládl, následnou dorážku však proměnil Kordzik a Brodek slavil vítěznou branku – 5:4 v 86. minutě, kterou se zápas také dohrál.
Zda však branka měla platit, je diskutabilní, gólu totiž předcházel střet forwarda Švédy s brankářem Sikou. Zatímco hosté byli přesvědčeni o faulu nebo případném přerušení hry, na domácí straně nepochybovali o regulérní trefě. Utkání tak bylo ukončeno o čtyři minuty dříve, protože hosté už se věnovali pouze ošetření brankáře. Jednoznačně se však jednalo o kaňku za tímto regionálním derby, které už v soutěži fanoušci nevidí...

Pozápasová hodnocení trenérů
Vít HOCHMAN – FK Brodek u Prostějova:
„Myslím si, že zápas to byl ve velmi dobrém tempu u obou mužstev. Řekl bych, že jsme stejně jako soupeř ukázali určitou kvalitu. Troufám si říct, že ze zápasů s kluby z I.B třídy, které jsme potkali, to byl nejkvalitnější soupeř. Šance byly na obou stranách, bavili se jistě i diváci. Celkově musím poděkovat klukům za výkon, který předvedli. Jediné, co mě upřímně mrzí, je ta poslední situace, kdy došlo k nešťastnému zranění soupeře. Jen doufám, že bude brankář Sika zase brzy v pořádku.“
Jiří HON – Sokol Otaslavice:
„Zápas se hrál v dobrém tempu, což považuji oproti minulému týdnu za pozitivum. Duel nám ukázal, na čem bychom mohli stavět a kde jsou naopak rezervy. Trošku jsme však postupně odpadali fyzicky, zatímco domácí mladí kluci měli na konci zápasu více sil. První půlka však diváky určitě bavila, druhá už byla horší. Velmi mě však mrzí určité situace, kdy jsem měl obavy, jestli stále mluvíme o přátelském duelu. Je to samozřejmě derby, ale zase je potřeba to odehrát tak, abychom skončili všichni ve zdraví, obzvláště v přáteláku...“

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ

FK Brodek u Prostějova

Sokol Otaslavice

5:4 (3:3)

Branky: 16., 29., 43. a 80. Gábor, 86. Kordzik – 11. a 31. Chvojka, 33. a 48. M. Kaláb.

Sestava Brodku u PV: Marek Mudrla (46. Vystavěl) – Zatloukal, Šířila, Bureš, Nehera – M. Grulich, O. Frys, Matoušek, Dvořák – Švéda, Gábor. Střídali: Kordzik, Janura. Trenér: Vít Hochman.

Sestava Otaslavic: Sika – Ruszó, Maňák, Smékal, Tkáč – Hon, Chvojka, Vogl, Valenta – M. Kaláb, Drmola. Střídali: Gerneš, L. Kaláb, Šatný. Trenér: Jiří Hon.