Snad budeme kompletní, doufal kouč prostějovských nohejbalistů Richard Beneš v týdnu před sobotním duelem svých svěřenců o prvoligové bytí a nebytí se vsetínskou rezervou. To ještě vůbec netušil, že mu z týmu zůstane téměř torzo.


Kdo všechno a proč tedy v klíčové bitvě nakonec chyběl? Kapitán Jan Valenta je dlouhodobě mimo hru kvůli zraněnému kolenu, s nímž půjde na operaci. Tahoun Lukáš Pírek od předminulého zápasu laboroval s nataženým stehenním svalem, potíže se mu navíc hned zkraje mače o vyhnutí se záchranářským bojům obnovily. Musel střídat, přesto se později na kurt znovu vrátil a obětavě pomohl k výsledkovému obratu.
Jinou oporu Jana Matkulčíka již s předstihem vyřadila bolavá záda, dokonce se obává vyhřezlé ploténky. Víc ukáže teprve vyšetření u odborného lékaře. Další důležitý člen základní sestavy Jakub Klaudy pro změnu nemohl nastoupit z důvodu pracovních povinností, nepovedlo se mu v práci přehodit směnu.
K dokonání všech komplikací chyběl také Tomáš Žůrovec, ačkoliv měl podle původních plánů premiérově v letošní sezóně naskočit. Leč po návratu ze Slovenska zjistil, že musí na pohřeb kamarádovi – a bohužel zrovna v sobotu…
Kromě toho nová posila Jakub Bucher měl coby voják z povolání v 18.00 hodin nástup zpět do kasáren v Mohelnici. Což se mu telefonicky podařilo o několik desítek minut posunout tak, aby okamžitě po skončení zápasového maratónu s vítězným závěrem vyrazil autem na rychlou cestu za armádními povinnostmi.
„Problémů se sešlo najednou hrozně moc, ale tak to ve sportu někdy chodí, zvlášť v amatérském. Nepříznivé okolnosti jsme zpočátku moc nezvládali, tím větší pochvalu však celý mančaft zaslouží za to, jak se s těžkou situací nakonec porval. Kluci ani za stavu 1:4 nic nevzdali, semknuli se, zlepšili výkon a otočili to na 6:4. Fantasticky přitom hrál hlavně Tom Roba,“ ocenil viditelně vyčerpaný, zároveň ohromně šťastný trenér Beneš.
Hanáci tak v součtu s předchozím triumfem 6:1 v Českém Brodu nasbírali čtyři body, ze dna tabulky vylétli až na čtvrté místo. Postup do play-off zůstává reálný!