Letní příprava je sice teprve v půlce, zato ta suchá spěje k závěru. Hokejisté ji měli netradičně individuální, trenéři jejich snahu kontrolovali přes kondičního trenéra. Už brzy je však čeká nástup na led. Zde se budou dávat dohromady po mnoha stránkách. Třeba také po stránce kolektivní, tým přeci jen opustilo hned 17 hráčů.

Zítra to nastane. Hokejisté LHK Jestřábi Prostějov se konečně dostanou zase na led. „V pondělí máme v 19.30 společný sraz na zimáku, kde si řekneme, co a jak. A od úterka do toho vletíme naplno,“ komentuje asistent trenéra Vlastimil Wojnar. Pro mužstvo bude setkání v mnoha věcech začátkem něčeho nového, tým je nově poskládaný, s novými trenéry a celkově se samými novinkami. Pro mnoho z hráčů jí byla i individuální příprava. Neplatí to přitom jen o hráčích. „Za sebe můžu říct, že je pro mě individuální příprava novinka, jako trenér jsem ji nezažil. Ale věřím, že rozdíl mezi Frýdkem a Prostějovem je, že tady jsou hotoví hráči, kteří jsou schopni se sami připravit,“ uvedl Wojnar, jedním dechem ale dodal, že zprávy o přípravě mladších hráčů jsou dosud taky pozitivní.

Tým má aktuálně na oficiální soupisce třiadvacet hráčů do pole a dva brankáře. Je tedy ještě nějaký post, kde by Jestřábi měli a chtěli posilovat? „Útok je podle mě vyřešený, tam ta kvalita je. U obrany taky, koho jsme chtěli, toho jsme získali. Tým je víceméně hotový. Jsou tam kluci na zkoušku a třeba někdo překvapí a přeskočí někoho z těch dohodnutých,“ vyjádřil se k podobě týmu Vlastimil Wojnar. Ten na otázku, zda je osm obránců dostatečný počet, odpovídá kladně. „Samozřejmě se ale může stát, že se někdo zraní nebo nepotká s formou. Bude to ještě otázka jednoho beka navíc. Vesměs se hraje na šest, na sedm. Já osobně doufám, že to stačit bude. V záloze jsou ještě nějací kluci z juniorky,“ řekl pro Večerník.

Nyní tak začíná fáze přípravy, v níž už se piluje, ladí. A taky hraje. „Domlouvali jsme se s Alešem, že budeme hodně pracovat na individuálních dovednostech. Ne v hlavním bloku, ale před nebo po tréninku. Takové věci, na které není v sezóně čas. Budeme se zaměřovat na detaily prvních čtrnáct dní. Červenec bude o tom, že tréninky budeme zakončovat hrou, na dvě brány, s rozhodčími. Dělat budeme stimulaci zápasu,“ informoval o programu Jestřábů v dalších týdnech. Není přitom na co čekat, první přípravný zápas je čeká už začátkem srpna. Tým si však musí sednout nejen po hokejové, ale taky po lidské stránce. „Už jsme udělali týmový výšlap na plumlovskou přehradu. A určitě budeme dělat další akce, třeba i při příležitosti něčích narozenin. Není to jen tak, že to nějak poslepíme a pak si dělejte, co chcete,“ ujistil Vlastimil Wojnar k týmu, který po řezu sestavou i nečekaných odchodech je postavený téměř celý znovu.