Konečně doma, mohli si říct fanoušci fotbalového Prostějova. 1.SK Prostějov vskutku odehrál v přípravě celkem pět zápasů, pouze jediný – ten poslední – zorganizoval na svém vlastním hřišti. Soupeřem byly třetiligové Rosice, které se podobně jako předtím Uničov ukázaly jako houževnatý protivník, jenž má v zásobě i ofenzivní schopnosti. Po nezáživném prvním poločase totiž přišel na řadu druhý, ve kterém padly čtyři góly, k vidění byla celá řada šancí a taky jedna penalta. Konečný výsledek ale Prostějov příliš potěšit nemohl, s rosickým Slovanem totiž remizoval 2:2.

Zápas začal vlažně. Až v 6. minutě se asi šedesátka diváků dočkala náznaku šance, Přerovský ale střílel vedle. Ve 13. minutě se naopak v roli nahrávače objevil Jiráček, nikoho však před bránou nenašel. Krátce nato Rosice ukázaly, čím budou hlavně hrozit. Přerovský se náběhem dostal za obranu, zároveň mu přišel dlouhý míč, ten ale poslal jen do Muchy. Poté už přišly momenty Prostějova. Z centra Stříže byl nepovedený volej Koudelky, Vlachovský pak zahrozil solidním centrem. A ve 30. minutě musela obrana hostí srazit střelu Žáka – úspěšně. Následovaly dvě minely Omaleho, který z rozehrávky namazal soupeři, ten ale zaváhání nijak nevyužil. Snažení směrem dopředu se celkově pak Prostějovu moc nedařilo, snažili se to tak vzít na sebe obránci. Machynek se po čáře a následně ze strany prodral do vápna, byl stažen, ale nepískalo se. Následně si Bialek narazil s Vlachovským, ale minul jeho centr. Prostějov byl ke konci poločasu aktivnější, dobře se ukazoval přeneseními hry Kušej, centry hrozil Vlachovský. Skóre se však neměnilo, závěr poločasu navíc pokazilo krvavé zranění Stříže, který dostal od soupeře do obličeje.

Druhá půle po rozvláčné první nabídla naopak atraktivní fotbal, a to zejména ze strany Prostějova. Hned ve 48. minutě Kušej střílel do boční sítě a krátce poté musel brankář hostí zasahovat proti dalekonosné přízemní střele. V 53. minutě se eskáčko prezentovalo výstavní akcí Machynka, Koudelky a Vlachovského, Kušej však v zakončení míč těsně nestihl. Krátce poté ale zahrozili hosté a ze druhé střely na bránu se dostali do vedení. Novák zachytil špatnou rozehrávku Bárty, předložil míč Přerovskému, který z hranice vápna trefil nechytatelně – 0:1. Rosice poté zatlačily, víc než nebezpečný roh z toho ale nebylo. A tak se o slovo přihlásil Prostějov, přišel střílený centr na Žáka, který ve vzduchu trefil míč tak šikovně, že zaplul do sítě – 1:1. To ale nebylo vše. Dvě minuty poté se hnal Koudelka za dlouhým balónem. Totéž udělal brankář hostí, jenže míč minul a „Koudy“ jej dovezl do prázdné brány – 2:1. 65. minuta znamenala mnohá střídání, ze hřiště odešli například Vlachovský, Jiráček nebo Kušej, prostor naopak dostali hráči bojující o sestavu. Jeden z nich Bartolomeu pak dal hře nový náboj. V 68. minutě našel Koudelku nakrátko, prostějovský snajpr trefil boční síť. Následně měl blízko gólu Kopřiva, trefil však jen brankáře. V 76. minutě se dostal k jedné z nečetných akcí Rosic Koláčný, ale na druhou tyč nenahrál přesně. Konec zápasu pak patřil eskáčku, aktivní byl hodně Žák, Kopřiva či Bartolomeu, ten nahrál v 88. minutě Kušejovi na gólovou střelu, ten ale trefil brankáře. Pak přišla studená sprcha, za faul ve vápně Prostějova nařídil sudí penaltu. A Přerovský s přehledem proměnil. Prostějov tak podruhé za sebou zapsal v přípravě výsledek 2:2. Tentokrát za něj ale být rád nemohl.

1.SK Prostějov – FC Slovan Rosice 2:2 (0:0)

Branky: 62. Žák, 64. Koudelka – 57. a z penalty 88. Přerovský. Žluté karty: –

Sestava 1.SK Prostějov: Mucha (46. Bárta) – Machynek (65. Kadlec), Omale (78. Hausknecht), Schuster (78. Sus), Bialek (65. Bala) – Koudelka (78. Kušej), Jiráček (65. Kopřiva), Kušej (65. Vichta), Vlachovský (65. Bartolomeu) – Stříž, Žák. Trenér: Jiří Jarošík

Sestava FC Slovan Rosice: Zádrapa (46. Juran) – Černý, Zezula, Krejčí (64. Malár), Kršák (68. Šíp) – Selinger, Šíp (46. Koláčný) – Praks (60. Šenk), Novák, Pazourek (60. Sedláček) – Přerovský. Trenér: Michal Kugler.