Pirátka? A za rohem parta námořníků? A kousek dál zase indiáni… Kdo přijel do Hrochova, mohl si minulou sobotu klidně myslet, že trpí halucinacemi. Ve velké většině případů to tak ale nebylo. To jen místní dobrovolní hasiči zorganizovali již tradiční akci Z pohádky do pohádky. A i letos to byla veliká jízda. Jak Hrochov, tak jeho okolí se proměnily v pohádkovou říši. Ale také místo, kde si děti mohou užít spoustu her a soutěží. Už na úvod přitom děti vítala parta námořníků.

 

Úkoly pak byly různé. Děti si při nich procvičily schopnosti skládat obrázek, házet nebo slalomářské dovednosti. Podobně různorodé byly ale i kostýmy. Nechyběli piráti, princezny, Pipi Dlouhá punčocha nebo pěkně rozverní indiáni. „Teda nevěděla jsem, že to bude tak vtipné,“ smála se indiánka „Šoči“ gagům jejího kolegy na stanovišti. Ten se vskutku činil – některé děti rozveselil, některé zaskočil svým vpravdě indiánským uvítáním.

Nakonec ale z hrochovské akce odcházely s úsměvem nejen děti. „Kostýmy jsou super, parádní, nejlepší byla čarodějnice,“ poznamenala jedna z maminek Pavla Greplová. Právě ani na rodiče se nezapomnělo, a to velmi bohatým občerstvením. Děti pak poté, co dorazily do cíle, mohly zmalovat prostranství křídou, nechat naopak zmalovat sebe (naštěstí jen u stánku s malováním na obličej) nebo si vyzkoušet skákací hrad. „Jsem moc spokojený hlavně díky počasí, protože klaplo. Stejně tak i s organizací a průběhem, letos se nic kupodivu nezadrhlo,“ liboval si hlavní pořadatel Jiří Trunda. Rekord dětí v počtu 130 nakonec těsně nepadl. Odměnou pořadatelům a dalším dobrovolníkům ale byla spokojenost účastníků. „Jsme zde snad popáté. A je to parádní, organizace, je to moc pěkně udělané. Fakt jsme spokojení. Synek si užil, dostal za soutěže sladkosti…,“ mrkla na vydováděné dítko Pavla Greplová.