Finále okresního poháru se na rozdíl od původního plánu nebude hrát ve Smržicích, ale přesune se do vedlejšího Kostelce na Hané. Výkop mezi Dobromilicemi a Lukou je naplánován tuto středu 15, září na sedmnáctou hodinu. Kromě cenné trofeje čeká na vítěze také peněžitá odměna a zajištění postupu do předkola krajského poháru.

 

Prvním osloveným místem pro finále poháru byly Smržice, tam se však nepodařilo zajistit volný termín ve středu odpoledne. „Chtěli jsme stejně jako v loňském roce pro finále vybrat takové hřiště, aby to měly oba celky zhruba stejně daleko. Nejprve jsme tedy oslovili Smržice, ale tam nebylo v úředním termínu 15. září volno, takže jsme následně oslovili Kostelec, kde se nám podařilo domluvit,“ popsal cestu k místu dějiště zápasu Petr Antoníček, sekretář OFS Prostějov.

Do finále se dostaly Dobromilice, které budou také mírným favoritem finále. Proti nim se utká ze sousedního olomouckého regionu FK Luká, která na cestě vyřadila už dva celky okresního přeboru a ráda by to završila i ve finálovém boji. Finále bude stejně jako v loňském roce znamenat souboj okresního klubu z jihu regionu proti celku ze severu a nižší třídy. Loňský duel přinesl rozuzlení až v penaltovém souboji.

Jestli to bude i letos takto vyrovnaný souboj, nebo zda se rozhodne už po devadesáti minutách, se můžete sami přesvědčit na hřišti v Kostelci. Večerník vám pak ze souboje přinese podrobnou reportáž v rámci oblíbené Rozhledny.