„Lidi jsou štědří v každé době“. To před půl rokem konstatoval Vít Forbelský z prostějovské charity na adresu těch, kteří se rozhodli přispět do potravinové sbírky. Jeho slova se potvrdila i nyní, lidé nejmenovaného obchodního domu v Plumlovské ulici byli znovu ochotní ze svého dát na chudé. A tak se u pokladen brzy začaly vršit sáčky, krabice, balíčky.

„Lidé dostávali seznam, co je nejvíce potřeba. A často se jím řídili. Přibývaly tak zejména rýže, těstoviny nebo luštěniny,“ prozradil Večerníku Vít Forbelský ke sbírce, která proběhla během uplynulé soboty. Z potravin pak pravidelně lidé přispívají i konzervami, instantními pokrmy či olejem.

Prostějované však nekupují pouze potraviny, ale také drogerii jako třeba toaletní papír. „Nakonec se podařilo nashromáždit tunu potravin a drogistického zboží. Což je velice pěkný výsledek. Souběžně se sbírkou probíhala další – statická – sbírka v marketu v Anglické ulici. Její výsledek budeme znát během pondělí,“ konstatoval Forbelský.

Nashromážděné zboží by mělo pomoci těm nejvíce potřebným. Jak se ale k takové pomoci v případě nouze dostat? „Buď je možné se obrátit přímo na Charitu, dále se k nám tito lidé dostávají přes odbor sociálních věcí na radnici, nebo také přes úřad práce,“ informoval Vít Forbelský.