Jedno nové dobrodružství začíná! Takto vnímají manželé Jana a Ferdinand Ožanovi fakt, že se rozhodli koupit vyhlášenou Restauraci a penzion U Zběhlíka nedaleko Litomyšle. Rozlehlé romantické stavení stojí v malebném prostředí východočeské vesnice a patří k němu i malá zvířecí farma. Manželé mají s podobným zařízením bohaté zkušenosti, společně už šest let provozují Hotel Plumlov. V něm se mimo jiné pravidelně konaly koncerty Ondřeje Havelky či kulinářské show Zdeňka Pohlreicha. Právě tento známý televizní šéfkuchař z pořadu Ano, šéfe! jejich nápad posvětil.  

 

Hotel Plumlov na břehu plumlovské přehrady byl po kompletní rekonstrukci otevřen před zhruba šesti lety. Jeho okolí díky tomu získalo stylový maják prvorepublikové pohody. Od začátku se tu konaly zajímavé kulturní a společenské akce, vkusné prostředí hotelu s terasou nad hladinou plumlovské přehrady se pak stalo skutečným magnetem zejména pro nastávající nevěsty.

Od počátku nové etapy jeho existence bylo fungování Hotelu Plumlov spjaté s provozovatelkou Janou Ožanovou. „Jednou se u nás ubytovala půvabná paní, která nám prozradila, že během posledních pětadvaceti let s manželem od základu vybudovali kouzelný penzion, kde se natáčel i jeden z nejoblíbenějších dílů pořadu Ano, šéfe!. Až se slzou v oku jsme poslouchali, jak v něm oba manželé prožili krásná léta, ale nyní se jej rozhodli uzavřít a prodat. Zajeli jsme se tedy na Restauraci a penzion U Zběhlíka podívat a ten nás svým romantickým charakterem naprosto uhranul. Proto jsme se rozhodli, že to riskneme, prodáme dům v Kralicích a přestěhujeme se,“ vysvětlila Jana Ožanová, které penzion doporučil i Zdeněk Pohlreich, jenž se svojí kulinářskou show býval v Hotelu Plumlov pravidelným hostem.

Manželé Ožanovi dle svých slov vždy toužili žít uprostřed přírody obklopeni zvířaty. „A to vše prostředí penzionu stojícího ve vesničce Čistá nedaleko Litomyšle perfektně splňuje. Navíc tu máme štěstí na sousedy, kteří nám fandí. To se bohužel o některých lidech z Prostějova úplně říct nedá...,“ srovnala své zkušenosti Ožanová.

Nabízí se tedy otázka, co bude s Hotelem Plumlov dál? „Plumlov pro mě zůstává srdeční záležitostí, do které jsme s manželem investovali nejen hodně energie a času, ale i peněz. Jsme tam ovšem v nájmu a jednání o tom, že bychom jej odkoupili, nedopadla. Proto jsme se začali poohlížet po něčem jiném. Aktuálně však provozujeme obě zařízení. Na Plumlově jsme uspořádali spoustu svateb, další máme rozjednané a svým závazkům rozhodně dostojíme. Co bude dál, se teprve uvidí,“ uzavřela Jana Ožanová.