Tohle tady nebylo minimálně posledních pět let. A kdo ví, jestli ne i víc... Místy až 20 centimetrů sněhu během jediného dne napadlo ve čtvrtek 9. prosince na Prostějovsku. Situace řádně prověřila silničáře, ti však s nasazením veškeré techniky situaci zvládli. I díky tomu žádná silnice nemusela být na delší dobu uzavřená, potíže způsobovaly pouze uvízlé kamiony a autobusy.

 

Ve čtvrtek ráno se nad regionem roztrhla bílá peřina, poměrně husté sněžení vydrželo téměř po celý den. „Situace byla poměrně složitá, do terénu vyrazila veškerá technika včetně externích partnerů. Díky tomu se nám podařilo všechny silnice ošetřit a udržet je po celou dobu sjízdné,“ ohlédl se za čtvrtečními událostmi konický cestmistr Petr Walter. 

Vše komplikovaly autobusy a kamiony, které stejně jako každý rok zůstaly viset téměř všude, kde se cesta trochu víc zvedala. „Tradičně se jednalo například o silnici ve směru na Malé Hradisko, dále pak v okolí Bohuslavic a Polomí. Jeden autobus také uvízl ve čtvrtek odpoledne mezi Hvozdem a Ludmírovem,“ přiblížil Petr Walter.

Na kluzkých silnicích se sice počet nehod oproti průměru lehce zvýšil, žádná z nich si však nevyžádala vážnější zranění a většinu z nich řidiči vyřídili bez asistence policie.