Fantastickou ženu mohli uplynulé úterý ve Společenském domě v Prostějově vidět zájemci z města i širokého okolí. Šlo o hru Žižkovského divadla Járy Cimrmana podle předlohy jednoho z nejznámějších a nejplodnějších kanadských dramatiků Norma Fostera, jenž za své hry získal nejednu cenu. Právě hra Fantastická žena, která měla svou premiéru na americkém kontinentu v roce 2003, kde také sklidila velký úspěch, se své premiéry dočkala loni rovněž v České republice. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

V Prostějově se v hlavních rolích představili Patricie Pagáčová jakožto představitelka fantastické ženy Justýny a Jarmil Škvrna, který si střihl roli Leona, úspěšného novináře, spisovatele, a hlavně nejlepšího kamaráda statistika přes hypotéky i finance Billa, jehož hrál Václav Krátký. Ten byl pravým opakem svého kamaráda a dlouho ne a ne si najít partnerku, která by splňovala představu jeho vysněné ženy. „Představení se velmi vydařilo a diváci byli spokojeni. Herci byli také nadšení z reakcí publika. Myslím, že to byl vydařený večer plný smíchu,“ pochvalovala si pořadatelka akce Lucie Dračková.
V celé hře neustále vystupovala na povrch jedna otázka: kdo z vás někdy nezkusil a nebo si alespoň nepohrával s myšlenkou využít seznamku coby jednu, možná i poslední naději, která vám najde partnera přesně podle vašich přání a požadavků? „Přijeli jsme z Konice, jelikož u nás nic takového nemáme, a velice jsme si to užili,“ svěřili se Večerníku dva kamarádi Láďa a Petr.
Úspěšný spisovatel Leon se už totiž nemohl dívat na svého osamoceného kamaráda Billa, a tak si pro něj připravil dárek v podobě formuláře pro jednu speciální seznamku, který koupil jednoho dne od cikánky. Ta mu zaručila, že jeho kamarád najde svou fantastickou ženu a stačí k tomu jen vyplnit deset vlastností, které by měl mít ideální partner. Tento seznam spolu ještě v den Billových narozenin sepsali a Leon se vydal lehce omámený alkoholem se seznamem domů. Bill nad seznamem přestal přemýšlet a vyčerpaný usnul na psacím stole, dokud ho ovšem neprobudil zvonek u dveří. K jeho údivu do nich vtrhla žena, kterou nikdy neviděl a neznal, avšak ona se tvářila, jako by Billa znala celý život a věděla přesně, po čem Bill touží. Byl to jen vtípek jeho kamaráda Leona? Nebo se v jeho bytě zjevila fantastická žena?
Večerník se po představení dostal do zákulisí i k hereckým hvězdám. „Prostějovští diváci byli naprosto fantastičtí, až jsme kolikrát dělali blbosti, utrhli se ze řetězu a nechali se unést atmosférou. Museli jsme hrát na sto padesát,“ smáli se Patricie Pagáčová s Václavem Krátkým. Na což herec Jarmil Škvrna s úsměvem odvětil, že on si profesionální přístup zachoval... Pohodová atmosféra z celého tria doslova jen čišela, legráckami se nešetřilo. Videomomentku můžete shlédnout na našem Facebooku a exkluzivní rozhovor s Patricií Pagáčovou-Solaříkovou najdete v některém z březnových čísel Večerníku.