Příjemné starosti mají nyní v Konici organizátoři společenských a kulturních akcí ve městě. Řeší totiž podobu vánočních trhů. Ne, nepřepsali jsme se, Konice se rozhodla, že o svou tradiční akci nepřijde. A vánoční trhy tedy uspořádá. Jen bez vánočního stromečku, ozdob a pravděpodobně beze sněhu. Novým datem by totiž měl být konec dubna.

 „Plánujeme vánoční trhy, které mají pracovní název Vánoční trhy ex post. Když jsme byli nuceni zrušit vánoční oslavy, lidem jsem sdělil, že hlavní myšlenkou zrušení bylo upřednostnit v covidové době zdraví všech před shromažďováním,“ připomněl starosta města Michal Obrusník.

Vánoční trhy v Konici, to je sváteční atmosféra, vánoční zboží, hudba. Ani vánočně-jarní obdoba akce nebude o tolik jiná. „Slíbil jsem, že lidé o vánoční trhy nepřijdou. A program uspořádáme, jak to bude možné. Plánujeme jej na 23. duben. Mělo by to být spojené s farmářskými trhy a s produkcí kapel, které vybíráme. Jedna by měla být celostátně známá a další, které mají zvuk na Prostějovsku a Konicku,“ pověděl starosta města. Podobně jako oslavy založení Konice, i v tomto případě se má jednat o akci, jež se bude odehrávat na více místech zároveň. „Program se nebude týkat jen konického náměstí, bude probíhat v prostoru celého konického centra. A to tak, aby byl zajímavý nejen na poslech kapel, ale aby měli lidé kam i ‚odložit‘ děti, v komunitním centru zajistíme program pro děti,“ ubezpečil rodiny s menšími dětmi, že ani na ně na radnici nezapomněli.