Dobré spaní má babča z obce na Konicku. Nevzbudil ji ani drzý zloděj, který ve středu v noci, zatímco spala, úřadoval v jejím domku.

Neznámý darebák do domku vlezl vypáčeným koupelnovým oknem asi hodinu poté, co šla žena ve 22 hodin spát. Důkladně prohledal celý dům, vyházel věci ze všech skříní a skříněk a prohrabal šuplíky. Nenašel však nic příliš cenného. Sebral pouze krabičku s různými řády a vyznamenáními. A i tu nakonec vytrousil z kapsy, když později opět koupelnovým oknem opouštěl dům.

Když se žena v noci probudila, aby si odskočila na záchod a občerstvila se, šokovala ji neuvěřitelná spoušť, kterou po sobě zloděj v domě zanechal. Okamžitě volala příbuzným, kteří následně kontaktovali policii. Zloděj však už byl dávno pryč. Kromě nepořádku po něm zůstala škoda pět tisíc korun na vypáčeném koupelnovém okně.

„Přestože si nic neodnesl, když i to málo, co sebral, ztratil, je jeho čin kvalifikován jako krádež a porušování domovní svobody. A vzhledem k nouzovému stavu mu tak hrozí až osm let vězení,“ prozradila policejní mluvčí Miluše Zajícová.