Nevšední úterní službu mají za sebou policisté z Konice. Jejich pozornost na silnici mezi Štarnovem a Přemyslovicemi upoutalo terénní vozidlo projíždějící okolo nich bez registračních značek. Hlídka se snažila hodně podezřelého řidiče zastavit a zkontrolovat, to se jí ovšem na první pokus nepodařilo. Šílená honička trvala několik dlouhých minut, zfetovaný šofér policistům ujížděl šest kilometrů. Teprve až u Pěnčína bylo všemu konec. Strážci zákona prostřelili ujíždějícímu Suzuki pneumatiky a vzpírajícího se mladíka vytáhli z okna vozidla ven!

Ne zcela běžnou službu zažili v úterý 12. července policisté z obvodního oddělení Konice. „Hlídka provádějící běžnou hlídkovou činnost zahlédla v protisměru jedoucí terénní vozidlo značky Suzuki směřující od obce Štarnov na Přemyslovice. Auto přitáhlo pozornost policistů tím, že mu chyběly registrační značky a mělo poškozené čelní sklo. Na první pohled bylo zřejmé, že vozidlo nesplňuje stanovené podmínky pro bezpečnou jízdu v silničním provozu, proto se hlídka rozhodla ihned vozidlo zastavit a zkontrolovat,“ sdělila na úvod Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Vzápětí se ale policisté přesvědčili, že zastavit ujíždějícího řidiče nebude vůbec jednoduché. „Na signál k zastavení řidič nereagoval a snažil se ujet. Při pokusu o únik ohrožoval na životě a zdraví ostatní účastníky silničního provozu a vozidlem najížděl na hlídku, která ho pronásledovala. Policisté proto využili zákonného oprávnění použít zbraň a několikrát varovně vystřelili, ale bezvýsledně. Ujíždějícího řidiče zastavili až mezi obcemi Pěnčín a Čechy pod Kosířem po zásahu do pneumatik. Výzvu k opuštění vozidla řidič ignoroval, proto jeden z policistů zakročil, podezřelého muže oknem vytáhl ven a nasadil mu pouta,“ popsala vyhrocenou situaci Miluše Zajícová.

O chvíli později policisté zjistili, že vozidlo řídil osmadvacetiletý muž bez řidičského oprávnění. „Byla u něho provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, pozitivní byl až orientační test na návykové látky. V nemocnici se muž podrobil odběru biologického materiálu a poté skončil na policejní služebně, kterou po provedení nezbytných úkonů mohl opustit. Událost šetříme pro podezření z několika přestupků proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.