Momentálně mají volejbalistky VK Prostějov za sebou necelý měsíc společné přípravy na novou sezónu 2022/2023. Jejich čtvrtý tréninkový týden se přitom obešel ještě bez přátelských střetnutí.

„Po minulém týdnu, kdy byly na programu společné tréninky s Olympem Praha i Olomoucí, jsme teď pokračovali zase sami v normálním režimu. Hodně prostoru nadále měla kondice, protože jsme byli hned třikrát ve fitku a k tomu dělali nějaká cvičení na fyzičku. Zároveň se však věnujeme pořád víc a víc týmové hře, volejbalu v naší náplni postupně přibývá,“ popsal asistent trenéra prostějovských žen Lubomír Petráš.

Na první přípravné duely konečně dojde v závěru tohoto týdne, kdy Hanačky čeká turnaj v Přerově nesoucí název Ligový pohár 2022. „Jde o nový projekt ve spolupráci s Českým volejbalovým svazem. Přerov hostí úvodní díl Ligového poháru pro šest zúčastněných družstev, z nichž čtyři nejlepší postoupí do druhé, finálové části u nás v Národním sportovním centru PV,“ prozradil hlavní kouč VK Miroslav Čada.

Klání na přerovské palubovce proběhne 9. a 10. září, kolektivy jsou rozdělené do dvou tříčlenných skupin. Prostějovanky změří síly v pátek 9. září nejprve s domácími Zubřicemi (10.00 hodin) a následně s Duklou Liberec (13.00 hodin). Druhou základní grupu tvoří Šelmy Brno, Olymp Praha a Sokol Frýdek-Místek. Vítězové skupin si v sobotu 10. září zahrají finále, druzí se utkají o bronz a třetí o konečnou pátou pozici. „Čekají nás tedy tři přípravné zápasy, na které se už všichni těšíme. Věřím, že i v současné sestavě bez reprezentantek minimálně Přerov porazíme a tím se bez ohledu na výsledek proti silnému Liberci kvalifikujeme na domácí vyvrcholení Ligového poháru. Každopádně dostanou prostor všechny holky, ať si zahrají a předvedou se,“ nastínil Čada. 

 

LIGOVÝ POHÁR ŽEN 2022 – PROGRAM 1. TURNAJE V PŘEROVĚ

 

pátek 9. září

Základní skupina A: 10.00 hodin Volejbal Přerov – VK Prostějov, 13.00 hodin VK Prostějov – Dukla Liberec, 20.00 hodin Volejbal Přerov – Dukla Liberec

Základní skupina B: 10.00 hodin Šelmy Brno – Sokol Frýdek-Místek (hraje se v Lipníku nad Bečvou), 13.00 hodin Sokol Frýdek-Místek – Olymp Praha (hraje se v Lipníku nad Bečvou), 17.00 hodin Šelmy Brno – Olymp Praha

sobota 10. září

10.00 hodin: utkání o 5. místo. 12.30 hodin: utkání o 3. místo. 15.00 hodin finále