„Čáry, máry, kouzlení, všechno v dobro promění.“ I tak se koncem dubna čarovalo v MC Cipísek během tradičního čarodějnického týdne. V pravidelných programech rodiče i děti lovili čarodějné mazlíčky ze slizu, přikládali do pece, vyráběli netopýry nebo zpívali s čarodějnickým kocourem. A hlavně si užili v kostýmech dny plné dobré nálady a společných aktivit.

„Čarodějnický týden pořádáme už spoustu let a jsme moc rády, že se aktivně do připraveného programu zapojují děti i rodiče. Rodiče jsou také kreativní při výrobě a pořizování čarodějnických kostýmů nejen pro děti, ale i pro sebe,“ pochvalovala si Jitka Zapletalová, předsedkyně MC Cipísek.

V květnu zde začíná nejen nový cyklus programů, ale jako vždy budou májové dny věnovány především rodině. „Slavíme totiž nejen svátek matek, ale také mezinárodní den rodiny,“ připomněla místopředsedkyně centra Markéta Skládalová. „Při jeho příležitosti tvoříme v centru vždy nějaký společný projekt a tématem toho letošního budou naše životní role a podpora zdravých vztahů,“ přidala.

V květnovém programu nebude chybět ani další beseda pro rodiče a bude se besedovat o sourozeneckých vztazích právě s Markétou Skládalovou. Poslední beseda v letošním školním roce je pak naplánována na začátek června s olomouckým psychologem Vojtěchem Holickým, tématem bude role mužů ve výchově. „Na besedy se mohou přihlásit nejen pravidelní návštěvníci MC, ale vítáni jsou i ostatní zájemci. Rezervace je předem nutná,“ vzkazují obě dámy.

Do konce školního roku pak Cipísčata čekají i programy v parku ke dni dětí nebo třeba další samoobslužná stezka, tentokrát s dopravními úkoly. A vzhledem k tomu, že v červenci proběhnou v MC jako vždy příměstské letní programy pro rodiče s dětmi od 2,5 do 4 let a pro předškolní děti, tak přípravy na prázdniny jsou v plném proudu. „Letos čekají Cipíska pohádkové týdny pro rodiče a děti a duhový týden pro předškoláky,“ navnadila předškoláky Markéta SKládalová.

Všechny informace o programech MC Cipísek získají zájemci na kontaktních adresách:

www.mcprostejov.cz, www.facebook.com/cipiek prostejov nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..