Školy už jsou nějaký čas zavřené, nicméně děti se musí učit i nadále.  V rámci škol probíhá výuka distanční formou. Pokud ovšem chcete vědět víc a lépe se připravit na přijímací zkoušky, pak je tu celá řada možností. Děti díky nim nejen získají přehled, ale navíc se i dobře pobaví. A přijímací zkoušky pak bez problémů zvládnou.

Celé dopoledne UčíTelka

Za dětmi domů dochází televizní UčíTelky, a to každý všední den od 9:00 do 12:00 hodin. Česká televize na jaře spustila půlhodinové výukové bloky vedené vystudovanými pedagogy a na podzim se k nim vrátila. Každý den nabídne dětem prvního stupně základních škol jeden předmět.

Videa na webu ČT pro každého 

Žáci také mohou zamířit na internetovou stránku ČT edu, kde najdou přes 3 000 krátkých vzdělávacích videí určených pro děti předškolního věku i žáky středních škol. Videa pokrývají přes dvacítku předmětů od biologie po zeměpis a jsou přehledně členěna podle stupňů vzdělávání i konkrétních témat. Speciálně v době, kdy žáci nechodí do školy, tak může ČT edu pomoci rodičům s domácí přípravou dětí i učitelům se vzděláváním na dálku.

NEZkreslená věda

NEZkreslená věda je cyklus vzdělávacích animovaných videí Akademie věd České republiky. Krátká videa zábavnou formou přibližují různé vědecké jevy studentům středních škol a druhého stupně základních škol. Jednotlivé díly se věnují tématům, jako je fungování vesmíru, vývoj člověka, poučí o radioaktivitě, vzniku zemětřesení, technologii 3D tisku, o atomech, nebo také o nemoci AIDS. Pro komentář k videím zapůjčil svůj hlas herec Pavel Liška.

Nadšený Broňa vás získá pro angličtinu

Tento nadšený učitel z Brna „pomáhá lidem zamilovat se do angličtiny“. Bronislav Sobotka si svým optimistickým přístupem a vášní pro tento jazyk získal solidní fanouškovskou základnu. Na YouTube kanále má přes 140 tisíc odběratelů, kde podporuje začínající i ty pokročilejší angličtináře v dalším sebevzdělávání. Sám je také dobrým příkladem toho, že nikdy není pozdě začít. Dnes již certifikovaný učitel angličtiny s absolvovanými mezinárodními cambridgskými zkouškami s angličtinou začínal až ve 20 letech.

VIDA! Vědecké pokusy zábavně

VIDA! je zábavní vědecký park u brněnského výstaviště. Bohužel se se svými návštěvníky také museli rozloučit jako řada dalších kulturních institucí. Ovšem věda nepočká, a tak se můžete podívat na on-line videa plná zábavy a pokusů. Připojte se i vy k naší Vidátorce Danče a pokusy si vyzkoušejte zároveň s ní. Původní streamy najdete na stránkách VIDA! science centrum. S těmito videi už nebude problém pochopit pokusy z fyziky a chemie.

Naprogramuj si vlastní hru

Nezisková vzdělávací organizace Czechitas vzdělává a pomáhá ženám a dětem vyzkoušet si svět informačních technologií. Nyní nabízí programování z domova i pro děti. V jedenácti krocích den po dni vás Czechitas provedou základním kurzem programování v jazyce JavaScript, což je objektově orientovaný programovací jazyk využívaný při tvorbě webových stránek. Výsledná hra by měla vypadat, jako hra PAC-MAN, která spatřila světlo světa 21. 5. 1980.

Kartičky Quizlet skládá celá rodina

Aplikace Quizlet umožňuje ukládat a vytvářet obsah ve formě dvoustranných kartiček. Z nich je možné generovat několik různých her. Obsah je sdílený, a tak je možné využít i obsah od jiných uživatelů. Ideální je tedy se spolužáky dát hlavy dohromady a společně vytvořit sdílený seznam pojmů, který se potřebují naučit. Každopádně je tato aplikace ideální zejména pro učení se anglických slovíček nebo opakování si historických událostí a správné přiřazení letopočtů.