Značně omezené tréninkové podmínky a nejistota ohledně toho, kdy se opět bude hrát. Tým prostějovských fotbalistů neprožívá zrovna nejpovedenější podzim. Trénovat však nehledě na nepřízeň osudu a nařízení vlády může.

„Máme tam pár drobných zdravotních neduhů, ale nic vážnějšího. Trénujeme tedy víceméně všichni. A to tak, abychom se nachystali pro případné obnovení zápasů naší soutěže,“ vyjádřil se pro Večerník trenér eskáčka Pavel Šustr.

Musí se ovšem potýkat s komplikacemi. Eskáčko nadále nesmí využívat sociální zázemí, zapovězená mu rovněž zůstává posilovna. „Zaměření tréninků zůstává stejné. Bohužel nemůžeme trénovat dvoufázově a rovněž nemůžeme využívat například sprchy. Protože zároveň hodně kluků dojíždí tam a zpět, odrazilo se to na určitém prodloužení tréninkových jednotek,“ posteskl si Šustr.

Ten pochopitelně doufá, že se harmonogram zápasů Fortuna:Národní ligy opět rozjede. Zatím však v tomhle směru mnoho pozitivních zpráv nepřichází. „Situace je, jaká je... Sledujeme její vývoj a samozřejmě víme, že probíhají jednání svazu s vládou o znovuspuštění soutěží. Snažíme se zkrátka připravit tak, abychom byli v případě úspěchu nachystaní,“ uvedl Pavel Šustr, jehož tým má navíc tu nevýhodu, že je z velké části nový a musel se nejen herně sžívat.