V minulých týdnech se ke mně dostaly informace o kočce, které někdo nebo něco totálně oškubalo nohy až na maso. Nikdo neví, jestli to byl člověk, nebo past.

Nicméně se chci ohlédnout za tím, kolik lidí je takového činu schopno. Zprávy se množí takovými případy, jako jsou zmrzačení psi a kočky.

Co lidi k takovému jednání vede? Proč se chovají jako zrůdy? Dle mého názoru v tom jsou šílené komplexy onoho jedince. Ale proč kvůli tomu musí trpět zvířata? Nevinné tváře, které nikomu nic neudělaly.

A pokud, tak je to výchovou. Nesnáším ta zajetá tvrzení, že například bojová plemena psů jsou nebezpečná. Je to dané tím, jak se k nim člověk chová. Stejně jako někdo nesnáší kočky. Mnoho lidí si neuvědomuje, že kočky mají svou osobnost a nelpí tak na člověku, jako psi.

Moje sestra má amerického stafforda. Toto bojové plemeno je vyšlechtěné k tomu, aby chránilo lidi a lovilo pro ně, jak nejagresivněji umí. Stačila jen tvrdá píle, aby se nechoval agresivně. Je z něj miláček rodiny, kterého se nebojíme pustit ani k dítěti.

Abych to uzavřel. Jak se lidé chovají ke zvířatům, tak se k nám chovají zvířata. Je to zkrátka jasný zákon přírody a nemůžeme s tím nic udělat. Už vůbec ne je týrat!