Vývoj ohledně osudu budovy místního nádraží v Prostějově je už půl roku pravidelným bodem jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova. Na úterním zasedání padlo následující.


„Před čtrnácti dny jsem absolvoval další jednání na Správě železnic, kde jsem se ptal na aktuální vývoj ohledně budovy místního nádraží v Prostějově. Pan Kašpar mi potvrdil, že Správa železnic posoudila nemovitost jako zbytnou. To znamená, že se v brzké budoucnosti uvažuje buď o bezplatném převodu státní organizaci, nebo městu, ale také o prodeji soukromému subjektu. S tím pak souvisí i plánovaná rekonstrukce místního nádraží ze strany SŽ. Nikoliv ovšem budovy, ale kolejišť, nástupišť a podobně,“ informoval zastupitele Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějova a pokračoval: „I nadále pokračuje majitelem řízené vystěhovávání všech technologií z budovy místního nádraží, teprve poté může dojít k nabídkám převodů či prodeji. V této souvislosti jsem byl informován, že Správa železnic už zaznamenala nabídku k prodeji.“
Náměstek primátora se vyjádřil i k dalším okolnostem. „Z tisku vím, že s ní má nějaké plány podnikatel pan Benýšek. Jeho záměr zřídit zde tržnici a pivovar já nijak nekritizuji a ani nezpochybňuji. Ale každopádně město je i nadále připraveno jednat se Správou železnic o převodu budovy místního nádraží do majetku města. Upozorňuji ale, že je to otázka měsíců až jednoho roku, nikdo tak nemůže předem predikovat, jak to dopadne,“ uvedl Jiří Rozehnal.