Komorní atmosféra a taky ne úplně obvyklé prostředí sklepení pod kamenným sálem, zároveň však také natěšení a vděční diváci. To vše čekalo poslední červnový pátek v podvečer Divadlo Point v Plumlově. Amatérští herci z Prostějova se sem vydali zahrát po několika letech, tentokrát představení s příznačným názvem pro dnešní dobu Miluju svůj mobil.

Hra s obsazením Martina F. Smékalová, Jakub Mojžíš Krejčí, Vítězslav Lužný, Jan Šprynar, Lukáš Kameníček a pod vedením principála Aleše Procházky vnesla velmi vtipný pohled do toho, jak můžou mobily sbližovat, ale jak také dělají ze dvou do té doby blízkých lidí cizince. „Psali jsme si odevšad: z koupelny, z obýváku, z kuchyně do koupelny,“ vypočítával například Lukáš Kameníček. Všichni muži pak dávali k dobru své příhody ze vztahů a taky z fungování v „mobilovém“ světě. Vše pak bylo okořeněné mnoha ukázkami, například Vítězslavem Krejčím v postavě duchovního nebo Martinou F. Smékalovou v několika rolích, přičemž v jedné z nich na sobě měla kostým krevety.

„Bylo to boží, úplně úžasné. Neskutečně jsem si to s ostatními užil,“ konstatoval po představení Aleš Procházka. A zjevně nebyli herci sami, diváci se smáli, někdy valili oči, celkově se ale dobře bavili. Zejména při chválení Boha… a signálu. I v dalších větách a scénkách, které vcelku přesně odráží dnešní pohled na ulice či do parků. „Jedna duše, jedno tělo, jeden mobil,“ byla jen jedna z nich.

Pokud se ale někteří z diváků v dění na pódiu našli, nedali to znát. Případně se smáli v tu chvíli nejen gagům herců, ale i sobě. „Nebylo narváno. Ale publikum reagovalo ve chvílích, kdy jsme to čekali,“ pochvaloval si Procházka. Spokojený byl i kastelán zámku Pavel Zástěra. Čekání na návrat Pointu do Plumlova bylo dlouhé, comeback se ale povedl. „Poinťáky znám, není problém se na představení domluvit. Sám jsem představení viděl už potřetí. A líbilo se mi stejně jako obě předešlá,“ přidal své hodnocení kastelán památky.

Nepůjde přitom o poslední divadelní představení během léta v Plumlově. 30. července zde bude představení o Baldessari Plumlovské.