Ze sedmi dosavadních kol extraligy dospělých ČR 2021/22 absolvovali korfbalisté a korfbalistky SK RG Prostějov téměř všechna, přesně šest. A jediný odložený duel v Českých Budějovicích (5. dějství) dohrávají v nejbližším možném termínu. To znamená už teď, v sobotu 8. ledna od 17.30 hodin.

„Zatím nemám žádné zprávy, že by se nemělo hrát, proto s utkáním normálně počítáme. I když právě Budějice měly ve svém kádru nejvíc neočkovaných hráčů či hráček. Prý ale někteří vakcinaci poslední dobou podstoupili, jiní zase prodělali covid. Takže by družstvo pro náš vzájemný souboj snad měli dát dohromady,“ uvažoval kouč ergéčka David Konečný.

Jeho tým nemá z daného hlediska žádný problém. „V našem kolektivu splňují současná protiepidemická nařízení všichni, takže do Českých Budějovic můžeme jet kompletní. Samozřejmě se teprve uvidí, jestli třeba někdo aktuálně neonemocní a tím pro sobotní zápas ještě nevypadne. Snad ne,“ zadoufal Konečný.

Prostějovský lídr nejvyšší české korfbalové soutěže měl od 20. prosince dvoutýdenní volno bez společné přípravy. „Každý trénoval jen individuálně, znovu se všichni sejdeme na prvním tréninku v novém roce 3. ledna. Cíl bude jasný: co nejrychleji se dostat zpátky do tempa a pokusit se navázat na předchozí rostoucí formu,“ plánoval šéf lavičky SK RG.

Hanácká parta suverénně vede průběžnou extraligovou tabulku. „Předpokládám, že Budějovice nenastoupí v plném složení, ale se startem jejich největších opor musíme počítat. Přesto chceme pochopitelně zvítězit, čímž bychom potvrdili výborně rozjetou aktuální sezónu,“ připojil David Konečný. 

 

Průběžná tabulka extraligy dospělých ČR 2021/22

1. Prostějov 5 0 1 125:102 10

2. Brno 3 0 2 92:88 6

3. Znojmo 1 0 2 48:51 2

4. Č. Budějovice 0 0 4 43:67 0