Sobotní zápas musel diváky bavit. Čtrnáct branek, stále se měnící skóre i samo vedení. Navíc drama až do závěrečné minuty. Jestli nějak přilákat lidi na stadion, tak právě takovými duely. Ale má to jeden háček, tři kola před koncem základní části, kdy hrajete o všechno, by se čekal jiný průběh.

Litoměřice už si mohou poslední tři kola užít, protože mají jistotu prvenství. A jejich herní a psychickou pohodu bylo znát. Bez přehánění by se dalo říct, že na co před brankářem Bláhou šáhli, skončilo brankou. Nutno ale dodat, že jim k některým brankám hodně dopomohli domácí hráči zbytečným zaváháním. I rozhodující branka padla v poslední minutě po zbytečné ztrátě kotouče ve středním pásmu a brejku. Což o to, stát se může, a i hokejisté jsou jen lidé, ale za vyrovnaného stavu a při situaci, kdy o postupu do vyřazovacích bojů rozhoduje každý bod, by se taková chyba stát neměla.

Za celkovou hru se dá navíc těžko Prostějov hanit. Nechyběl důraz, bojovnost i kvalita, ale ty chyby… Branky jsou kořením hokeje, ale upřímně, když hrajete o úspěch či neúspěch v sezóně, spíše čekáte poctivý výkon směrem do defenzivy a těsný výsledek i s jedinou brankou v zápase. Přestřelka 6:8 spíše ukázala, že Jestřábi se svezli na vlně Litoměřic, které si mohou hokej nyní užívat.

Tak přišla na řadu i druhá porážka v řadě. Dva až tři body ze zápasu s Vrchlabím a Litoměřicemi a bylo by do zpěvu. Jenže nejsou a teď nezbývá, než je honit v posledních dvou duelech. Propad mimo postupové příčky by po celé sezóně v první šestce byl malou sportovní katastrofou.