Play-off UNIQA extraligy žen ČR 2021/2022 je tady, začne již ve druhé polovině tohoto týdne. Volejbalistky VK Prostějov jakožto pátý celek dlouhodobé části soutěže narazí ve čtvrtfinále na čtvrtou TJ Ostrava, úvodní duel série se přitom hraje v pátek 18. března ve Slezsku. Svěřenkyně trenéra Čady půjdou do prvního kola vyřazovacích bojů s jasným cílem vyhrát a postoupit!

 Oba nadcházející protivníci mají společné to, že mohli po nadstavbě obsadit třetí pozici, ale shodně nezvládli svá střetnutí závěrečného 27. dějství. Vékáčko podlehlo Šelmám Brno 1:3, severomoravská družina padla stejným poměrem na Olympu Praha. Proto zůstaly svěřenkyně Zdeňka Pommera čtvrté (51 bodů) a ovečky Miroslava Čady páté (50) těsně za třetí Olomoucí (52).

Poslední dobou před těmito klopýtnutími měl lepší formu určitě prostějovský tým, který vyloupil olomouckou palubovku 3:1 a předtím doma porazil právě TJ hladce 3:0 (16, 21, 25). Protivníka navíc dokázal zdolat na své palubovce i v listopadovém střetu 3:2, zatímco ostravské družstvo uspělo jen napoprvé v aktuální sezóně výsledkem 3:1.

Jednoznačně největšími bodovými tahounkami souboru od hranic s Polskem jsou univerzálka Sandra Kotlabová a smečařka Andrea Štrbová. Na nahrávce většinou nastupuje Anna Pospíšilová, na bloku Kateřina Zemanová s Elen Jedličkovou, na druhé smeči Petra Nečiporuka (Lotyšsko) a na liberu Skarleta Jančová (SR).

„Samozřejmě chceme postoupit do semifinále, ale to soupeř také. Řekl bych, že tahle série vzhledem k vyrovnanosti obou týmů nemá favorita. A nemyslím si, že začínat venku bude pro nás nějaká velká nevýhoda. Rozhodnou výkony ve vzájemných zápasech, nic jiného. Prostě si to s Ostravou rozdáme a kdo bude lepší, ten projde dál,“ řekl výstižně hlavní trenér VK Miroslav Čada.

A jaký je další program čtvrtfinálové série? Druhé vzájemné utkání se hraje v pondělí 21. března od 18.00 hodin v Národním sportovním centru PV, třetí duel ve čtvrtek 24. března na ostravské půdě. Případný čtvrtý mač by přišel na řadu v neděli 27. března opět v hale místního NSC (17.00) a rozhodující bitva číslo pět pak ve středu 30. března sto kilometrů severně ve Varenské ulici.

Otevřou Prostějovanky po třech letech znovu semifinálovou bránu a udrží tím svou naději na zisk extraligové medaile?

 

11 vk ostrava