Dva roky strádání zapomenuty. Letošní ročník si hokejové naděje eskáčka užily do sytosti. Opět se tak mohlo hrát i trénovat s radostí, chutí a elánem bez jakýchkoliv restrikcí. Přesto se jim menší komplikace nevyhnuly, povětšinou se ale jednalo o problémy v klubech soupeřů, ale vše se stihlo bez větších problémů dohrát. Letos to nebylo jen o výsledcích mládeže, ale především o tom, že se opět vrátila radost ze hry, která se dostavila tak, jak tomu bylo dříve zvykem. I po výsledkové stránce to ale v žádném případě nebylo špatné.

Nejlépe se během právě skončené sezóny ukázal dorost, který pod vedením kouče Půčka dlouho bojoval o možnost udržení ve druhé nejvyšší soutěži, kdy ovládl svou základní skupinu a následně se popral o první trojku, na kterou to ale oprávněně po sportovní stránce nestačilo. Rozhodně však ukázal potenciál i fakt, jak je důležité mít dostatečně široký kádr, protože na menší kádr doplatila juniorka, tam v případě zranění či nemocí nebylo kde brát. Na druhou stranu už tak měla řada dorostenců možnost si vyzkoušet soutěž, která na ně v budoucnu čeká.

Mladší i starší žáky pak spíše bavila první polovina ročníku, kde se střetávali s řadou soupeřů, a nevedli si vůbec špatně. Následovaly ale skupiny o umístění, kde už hrát s pěti mužstvy stále dokola není takové, jak by si aktéři představovali. Starší i mladší žáci navíc ve skupinách celkem dominovali, přesto ztráceli koncentrovanost a motivaci, které si následně vynahradili až v turnajích po sezóně.

I mladší ročníky prvního stupně základních škol si sezónu užily. Turnajovými způsoby absolvovaly řadu zápasů, k tomu nechyběla i spousta přátelských duelů. Svěřenci kouče Meidla si také připsali velký úspěch na venkovním turnaji, kde se účastnili i finálového klání na střeše budovy Českého hokeje. Víkend plný zábavy a hokeje si užili hráči, trenéři i rodiče, kteří si přivezli nezapomenutelné zážitky.

V neposlední řadě se pak stejně jako v letech minulých konaly i náborové akce v rámci týdne hokeje a akce Pojď hrát hokej, jež přilákaly více než tři desítky nových dětí, ze kterých se jich řada připojila, nyní jsou již stálými členy klubu. Pod vedením většiny trenérů klubu si navíc tyto dny opravdu užil každý, kdo se zúčastnil. I zde se ukázalo, že letošní ročník byl také plný naděje, optimismu a úsměvů po všech stránkách.

Teď už se ale brány za letošní sezónou definitivně zavřely a bude tak čas postupně vše hodnotit. Všechny hráče a hráčky teď čeká zasloužený odpočinek a následná letní příprava na další ročník, ve kterém se budou chtít dále hokejově posouvat. To stejné čeká i na trenéry, kteří si nyní budou moci vydechnout a nabrat čerstvé síly do dalšího ročníku. Po letošním ročníku mohou rozhodně vypnout hlavu s pocitem velmi dobře odvedené práce a slov díků by se jim od jejich svěřenců i jejich rodičů mělo dostat.

 

Prvotní ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 2. května