Milé čtenářky,

vážení čtenáři,

po roce opět držíte v rukou speciální přílohu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, jejíž obsah se týká snad každého z nás. Tedy každého, kdo touží po kvalitním studiu a samozřejmě i následném získání zajímavého zaměstnání, vás bude nejen bavit, ale i po všech stránkách naplňovat. Ano, právě dnešní přídavek nejčtenějšího regionálního periodika je o vzdělání a práci. Je plný odborných postřehů i nabídek s nejrůznějším zaměřením.

Ono, vemte si to tak, začneme trochu od lesa. Aktivní uchazeči o práci se hledají velmi těžce. To jsou dnešní zkušenosti každého personálního pracovníka, který nejspíše usíná s hrůzou, co bude druhý den. V průběhu posledních let je situace čím dál tím vážnější, což se firmám potvrzuje prakticky denně. Především během posledních dvou dekád doslova gradovala až dosáhla na svůj vrchol. I z tohoto důvodu vznikla v roce 2016 Burza práce a vzdělání, která se až na koronavirovou dobu povětšinou konala v září, či říjnu. Zatímco školáků na akci během dopoledního programu obvykle dorazily davy, nezaměstnaní dospělí často zůstávali tam, kde jim bylo zřejmě nejlépe, tedy v ideálním případě doma. A to je potřeba změnit!

Posláním celé akce a ruku v ruce s ní i tohoto přídavku je nejen představit střední odborné školy, ale i samotné zaměstnavatele, kteří jejich absolventům ihned nabídnou práci. Široká veřejnost díky ní má jedinečnou možnost v jeden den a na jednom místě kontaktovat velké množství nabídek.

Sami vystavovatelé si v minulosti organizaci pochvalovali jako perfektní možnost prezentace. Zmiňovali přitom zejména fakt, že žákům základních i středních škol celou Burzu představují průvodci, kteří cíleně a jednotlivě informují o každém z nich. Kromě toho se postupně zvyšoval počet návštěvníků, který vystoupal až na dva tisíce lidí. Nyní se všichni opět sejdou ve Společenském domě, který bývá až na jednoroční výjimku v podobě azylu v Národním sportovním centru, pravidelným dějištěm této akce.

K tomu vám nejčtenější regionální periodikum přináší tento přídavek, který je pro věrné i nahodilé čtenáře zdarma. Na následujících dvaatřiceti stránkách najdete tematicky laděné rady, tipy a zajímavosti. Nechybí ani exkluzivní rozhovory se dvěma hlavními organizátorkami, šéfem firmy s největším počtem zaměstnanců i ředitelem soukromé školy, k tomu tradiční redakční komentář a podrobná pozvánka s programem Burzy práce a vzdělání.

V neposlední řadě bych rád při této příležitosti poděkoval všem našim klientům, kteří se rozhodli právě prostřednictvím tohoto speciálu prezentovat své služby a napomoci tak nejen sobě, ale i obyvatelům celého regionu.

Přejeme, ať jde všem práce od ruky!

 

Speciální příloha BURZA PRÁCE a VZDĚLÁNÍ je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 18. září