Přetahovaná s Kroměříží o první místo v tabulce Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína má po víkendových utkáních příznivé rozuzlení. Mužstvo SK Prostějov 1913 se po vítězství nad Blanskem dostalo do čela soutěže, navíc svého úhlavního soka o postup do kvalifikace o druhou ligu přivítá za dva týdny v domácím prostředí. Prostějovští hokejisté se ovšem proti Blanenským nadřeli, soupeř předvedl bojovný výkon.

 

Nedělní utkání začalo bojovně z obou stran, první střelu ovšem vyslali domácí. Zabloudilova rána ale prosvištěla kolem tyče již překonaného brankáře hostů Šenka. Další šance domácích spálili Čuřík s Kolouchem, v 11. minutě pak rovněž kapitán Duba střílel v dobré pozici těsně vedle Šenkovy pravé tyče. A přišel trest! Ve 13. minutě pálil od modré lajny hostující Antal, prostějovský gólman Micka kotouč pouze vyrazil před sebe na hokejku Müllera a ten se do poloprázdné brány nemýlil – 0:1. Prostějované pak zvýšili obrátky, vyrovnat se ale podařilo až dvanáct vteřin před první sirénou. Kolouch efektní zadovkou zpoza brány nahrál Čuříkovi, který už pak měl jednoduchou pozici a touš poslal za záda Šenka. Prostřední část hry začala oboustranně velice opatrně. Po nevýrazných situacích se ale střelecké štěstí usmálo nejprve na Prostějovany, a to ve 28. minutě. Jedlička od modré čáry nahodil puk na Šenka a ten betonem vyrazil před zcela volného Dubu – 2:1! Když o sedm minut později propálil betony hostujícího gólmana Zitka, zdálo se, že vedení 3:1 udrží Prostějované do konce třetiny. Omyl. Střelecky byl při chuti blanenský Müller, který ve 38. minutě snížil opět na rozdíl jediného gólu. Naštěstí náš rozdílový hráč Kolouch ještě do přestávky zvýšil na 4:2, když zužitkoval přesnou přihrávku Zabloudila. Poslední třetina se nesla ve znamení snahy soupeře s výsledkem ještě něco udělat. Pátá branka Prostějova v 55. minutě z hole Koloucha ale zápas rozhodla. Poslední slovo měli hosté, když při hře bez brankáře a po vyloučení prostějovského Vyroubala snížili na konečných 5:3 v poslední vteřině utkání.

 

HLASY TRENÉRŮ

 

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Víme, že Blansko má velice zkušené mužstvo, které se snaží hrát hokej, vždycky je proti němu těžké hrát. Je pravda, že toto byl třetí zápas v sezóně. Vždy jsme s ním vyhráli, ovšem vždy to byla složitá utkání. Dnes jsme inkasovali góly po hrubých chybách v obraně, na což si musíme v příštích utkáních dávat pozor. Stále nám chybí zranění Michal Černý či Luboš Korhoň, takže dostávají příležitost mladí. A ti se i dnes proti Blansku ukázali v dobrém světle.“

 

Ivo Kuběna – Dynamiters Blansko HK

„Mrzí mě, že dvanáct vteřin před koncem první třetiny jsme dostali vyrovnávací gól, čímž jsme domácí prostějovský tým povzbudili do další části zápasu. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak a v oslabeních jsme obdrželi dva góly. V závěru jsme se snažili dát kontaktní branku, místo toho nás ale zkušený soupeř potrestal. Náš střelecký úspěch v poslední vteřině zápasu už nic neřešil. Naše kluky bych chtěl ale i přes prohru pochválit. Chceme udržet třetí místo před play-off.“

 

KRAJSKÁ LIGA JIŽNÍ MORAVY A ZLÍNA – 23. KOLO

SK PROSTĚJOV 1913 – HK DYNAMITERS BLANSKO

5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Čuřík (Kolouch, Černošek), 29. Duba (Jedlička, Beutl), 36. Zitka, 39. Kolouch (Zabloudil, Čuřík), 55. Kolouch (Čuřík, Pokorný) – 13. Müller (Antal, Kuběna), 38. Müller (Grünwald), 60. Grünwald (Müller). Rozhodčí: Michal Škrobák — Libor Halás, Tomáš Marek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 256.

Sestava Prostějova: M. Micka (A. Švach) — D. Rek, O. Pokorný, V. Beutl, R. Jedlička, M. Černošek, A. Masare — J. Zitka, D. Píchal, J. Čuřík, P. Kolouch, M. Zabloudil, T. Vyroubal, L. Duba, Z. Novosad, M. Šilhavý. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Blansko: M. Šenk (J. Vlach) — V. Rašovský, M. Antoňů, A. Hussein, T. Verner, S. Sedláček — V. Malý, T. Antoňů, R. Majola, M. Antal, T. Jílek, H. Grünwald, I. Kuběna, M. Král, T. Müller. Trenér: Marek Antal.