Primátor Statutárního města Prostějova František Jura spolu se svými náměstky Jiřím Pospíšilem, Alenou Raškovou, Miladou Sokolovou a Jiřím Rozehnalem uplynulou středu 26. května ocenili a vyzdvihli činnost lidí, kteří po celou dobu stáli v první linii boje s koronavirem nebo první linii řídili.

Ocenění převzali medaili primátora statutárního města Prostějova Františka Jury za aktivní přístup a plnění mimořádných a významných úkolů v době pandemie nemoci covid-19.

Všichni níže jmenovaní aktivně pracovali jako členové krizových orgánů, plnili mimořádné a zvlášť významné úkoly zejména na úseku ochrany zdraví, plnění krizových opatření, veřejného pořádku a zajištění plnění mimořádných úkolů v době vládou vyhlášeného krizového stavu.

„Úkoly zajišťovali s vysokým nasazením. Jmenovaní se tak s maximálním úsilím, přehledem, profesionalitou a erudicí podíleli v období vyhlášeného nouzového stavu na zajištění krizových opatření ochrany zdraví, životů a pořádku v našem městě. Svým přístupem, rozhodností v krizových situacích významně přispěli k plnění úkolů orgánů veřejné správy, funkčnosti našeho města a v neposlední řadě i tomu, že se naše město nestalo těžko zvladatelným ohniskem nákazy. Za tuto činnost si zaslouží velké poděkování,“ uvedl primátor František Jura. 

Ocenění bylo předáno ředitelce prostějovské nemocnice MUDr. Marii Marsové, MBA, vedoucímu odboru krizového řízení prostějovského magistrátu Ing. Adolfu Labákovi, vedoucímu Územního odboru Policie ČR v Prostějově plukovníkovi Mgr. Tomáši Adamovi, řediteli HZS v Prostějově plukovníkovi Ing. Marku Sobkovi, policejnímu radovi Městské policie Prostějov PhDr. Liboru Šebestíkovi, okresní hygieničce MVDr. Zuzaně Bartošové, předsedovi představenstva AGEL Středomoravská nemocniční MUDr. Jiřímu Ševčíkovi, náměstku ředitele nemocnice Prostějov MUDr. Martinu Pomajbíkovi, hlavní sestře nemocnice Prostějov Mgr. Marii Jouklové, řediteli ZSS územního odboru Prostějov MUDr. Radomíru Gurkovi, veliteli 601. skupiny Speciálních sil Prostějov plukovníkovi generálního štábu Ing. Tomáši Skácelovi a bývalému hejtmanovi Olomouckého kraje Ladislavu Oklešťkovi.

 

 Speciál vychází 31. května jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.