Až na pět let do vězení může jít šestačtyřicetiletý muž z Prostějova za to, že prodával, ale také svým známým rozdával pervitin. Podle policie chlapík obviněný z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy neměl s drogami v minulosti nic společného. V tomto případě by se tedy jednalo o jeho první trest.

 

„Ve čtvrtek 20. ledna zahájili prostějovští kriminalisté trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže. Ten poskytoval v době mezi začátkem roku 2020 a koncem roku 2021 pervitin, a to uživatelům na území města Prostějova. Jednomu z odběratelů poskytl minimálně v deseti případech čtyři gramy pervitinu za částku 10 000 korun. Dalšímu známému tuto návykovou látku poskytl dvakrát zdarma ke společnému užití,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Policie ovšem nesdělila, jestli muž drogu vyráběl sám, nebo byl „pouze“ jejím dealerem. Chlápka ovšem i tak čeká dlouholetý kriminál. „Na základě zjištěných okolností a provedeného šetření bylo podezřelému sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Obviněný muž nebyl v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen, proto trestní stíhání je vedeno na svobodě,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.