Byla to láska jako trám. Snad i proto rozvodové řízení Jiřího a Petry Paroubkových trvalo 4,5 roku. Jedním z hlavních kamenů úrazu se stal spor ohledně půjčky, kterou oběma na směnku poskytl právník Petr Michek. Ten je v regionu známý jako majitel Čertových rybníků u Čunína, někdejší kandidát na senátorské křeslo za Prostějovsko a iniciátor stále většího počtu projektů v regionu. Po dlouhých tahanicích bylo nakonec manželství někdejšího premiéra a mladé tlumočnice rozvedeno. A Večerník zajímalo, s jakým výsledkem?

Petra Michka s Jiřím Paroubkem spojuje dlouholeté přátelství. Kvůli dluhu však byl nucen podat na oba manžele žalobu. Tvrdil v ní, že expremiérovi před pěti lety půjčil 3,5 milionu korun, o jejichž vrácení žádal. Bývalý předseda vlády tento závazek plně uznával, podle něj zmizela vysoká suma z bankovního sejfu, k němuž měla přístup kromě něj už jen jeho tehdejší žena. Petra Paroubková naopak od počátku odmítala, že by peníze skončily u ní, tvrdila, že k půjčce vůbec nedošlo a vše je pouze součástí boje o porozvodové vyrovnání společného jmění manželů. To se nakonec ukázalo jako minimálně zavádějící. 

„V rámci soudního smíru, který ukončil rozvodové řízení, došlo i k vypořádání mé pohledávky. Jsem rád, že Petra Paroubková coby jinak relativně inteligentní žena nakonec uznala, že k selhání došlo i na její straně,“ vyjádřil se exkluzivně pro Večerník Petr Michek, který v minulosti označil chování své někdejší kamarádky za lživé a bezcharakterní.

Tehdy pětapadesátiletý Jiří Paroubek se oženil s 34letou tlumočnicí Petrou Kováčovou v roce 2007. Jeho manželka se do povědomí širší veřejnosti zapsala zejména myšlenkou, že na muži je nejvíce sexy mozek. V listopadu 2009 se manželům narodila dcera Margarita. Rozvodové řízení bylo zahájeno po necelých deseti letech manželství a skončilo po 4,5 letech.