Ve zlepšených výkonech z poslední doby pokračovali basketbalisté BK Redstone Olomoucko také na půdě USK Praha a tentokrát už byli úspěšní. Vysokoškoláky porazili 81:79 a potřetí v sezóně se mohli radovat.

Už po dvou minutách Olomoucko získalo vedení 6:0, vysokoškoláci se pak rychle dotáhli na rozdíl jediného bodu, k vyrovnání se ale nedostali a po pěti minutách prohrávali 7:12. Hráči BK Redstone byli aktivnější, přes zbrklý útok přesto dovolili soupeři srovnat krok. Do vedení však Pražany ani jednou nepustili a po deseti minutách vedli 19:18, když o čtyřbodové vedení přišli v poslední sekundě čtvrtiny po trojce Westa.

Zkraje druhé periody se už celek USK k vedení probojoval, když proměnil dvě trojky v řadě a Magnas upravil na 24:21 pro domácí výběr. Hráči Olomoucka v té době na přesnou střelu z dálky stále čekali. Ujal se až devátý pokus a Feštr opět překlopil v 15. minutě skóre na stranu Hanáků. Kapitána BK Redstone pak podpořil také Tomsick, který dostal tým do pětibodového vedení. Domácí pak vyrovnali, přesto Olomoucko v poločase vedlo 41:39 po závěrečném koši Vučkoviče.

Začátek třetí čtvrtiny hostům vůbec nevyšel. Po dvou minutách musel trenér Miljan Čurovič přerušit za stavu 41:46 hodně nepovedenou pasáž. V pravou chvíli zabrala dvojice Nikolič – Kněževiš a otočila skóre na 54:51. Po trojce Tomsicka to dokonce bylo 57:50 ve 28. minutě. Tyto okamžiky rozhodly o tom, že domácí prohráli i třetí desetiminutovku a do té poslední vstupovali veseleji za stavu 62:56 Hanáci.

Olomoucko bylo při chuti a ve 33. minutě po koši s faulem upravil Nikolič už na 71:58 a celek USK se dostal do hodně obtížné situace. Přesto se zvedl a dotáhl utkání do vypjaté koncovky, v níž vyrovnal na 75:75 minutu před koncem a rozhodla až těžká střela Tomsicka metr za trojkovou čárou. (lv)

Miljan ČUROVIČ – BK Redstone Olomoucko:

„Pochopitelně máme velkou radost, na vítězství jsme čekali dlouho. V průběhu zápasu jsme byli lepší, soupeře se nám podařilo zaskočit. Ustáli jsme několik těžkých okamžiků, bojovali o každý míč. V závěru jsme ale dostali strach z výhry a přišli o vysoké vedení. V závěru jsme měli i štěstí, přiklonilo se k nám zaslouženě. Věřím, že tento úspěch nám pomůže a dodá potřebné sebevědomí.“

Josh KING – USK Praha:

„Myslím, že je to jednoduché. Za návrat do utkání v poslední čtvrtině a snahu si hráči zaslouží pochvalu. Takhle silný návrat, to se nestává často. Nakonec to ale nevyšlo v koncovce. Dnes si Olomoucko zasloužilo vyhrát. Hrálo po většinu zápasu lépe než my. Když hrajeme dobře tak jako posledních sedm minut, můžeme porazit kohokoli. Pokud ne, můžeme být zklamaní. Jsem hrdý, že jsme se dokázali takhle vrátit, ale nakonec to nestačilo.“