V celostátní soutěži Alej roku 2021 opět výrazně uspěl Prostějov.

Stoletá dubová alej u drozdovického rybníka získala nejvíce hlasů v Olomouckém kraji a v rámci celé republiky skončila sedmá.

 Minulou středu byly zveřejněny výsledky celostátní soutěže sdružení Arnika Alej roku 2021! Z velkého množství alejí se Prostějov umístil celostátně na sedmém místě, v rámci Olomouckého kraje jsme opět získali místo první!

Vítězem krajského kola se tak stala naše prostějovská dubová alej u rybníka v Drozdovicích. „Stoletá alej získala skvělé ocenění! Gratulujeme a děkujeme hlasujícím! Alej u drozdovického rybníka se pak neztratila ani v celostátním měřítku, za sedmé místo jsme rovněž velmi rádi,“ reagovala Milada Sokolová (ODS), náměstkyně primátora pro životní prostředí v Prostějově.

Z výsledků celostátní soutěže je zřejmé, že pro drozdovickou dubovou alej hlasovalo na internetu 243 Prostějovanů. Celostátní soutěž ovládla Klokotská alej z Táborska, která získala 999 hlasů. Naši starou dubovou alej můžeme nalézt na hrázi nejstaršího prostějovského městského rybníka, který čítá bezmála úctyhodných šest set let. Stáří dubové aleje, jež dotváří atmosféru kolem rybníka a tím zpříjemňuje prostředí v blízkosti centra města, se odhaduje na více než sto let.