Protiepidemická opatření polevila a tak se k nelibosti místních občanů opět začaly pořádat diskotéky v Moravě na rohu Olomoucké a Lužické ulice v Prostějově. A začaly znovu problémy. Na jiném místě této strany informujeme o návštěvníkovi diskotéky, který močil na fasádu domu, strážníci ale zaznamenali i rvačku dvou mladíků.

Konflikt mezi čtyřiadvacetiletým a osmnáctiletým mužem řešili strážníci v sobotu 19. února po jedné hodině v noci. „Hlídka kontaktovala před diskotékou v Lužické ulici dvojici, která se měla vzájemně fyzicky napadnout. Mladší z mužů měl po šarvátce rozražený spodní ret, ale nabízené lékařské ošetření odmítl. Při podání vysvětlení, jakým způsobem a proč došlo k napadení, oba jednomyslně uvedli, že to bylo jen takové vzájemné kočkování. Zraněný muž hlídce sdělil, že tržnou ránu v obličeji si způsobil sám, když při chůzi spadl na chodník,“ popsal chování mladíků Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Přesto se ze rvačky budou oba zpovídat jinde. „Dvojice je podezřelá z přestupku proti občanskému soužití a jejich chování projedná příslušný správní orgán,“ potvrdil zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.