Pondělní odpoledne pravidelně bývá jedním ze dvou tréninkových dnů mládežnických volejbalistek VK Prostějov věkové kategorie přípravka, který každý týden mají. Jednadvacátého března se však malé naděje přípravě věnovat nemohly, neboť v Národním sportovním centru PV hrály jejich vzory z klubového A-týmu žen druhý zápas čtvrtfinálové série UNIQA extraligy proti Ostravě. Řešení se přesto našlo.

Šéftrenér mládeže ve vékáčku a zároveň kouč přípravky Aleš Novák povolal děvčátka do haly na půl šestou v podvečer s tím, že místo trénování budou během střetnutí oddílového áčka v play-off dělat podavačky míčů. Na tuto důležitou podpůrnou činnost tak nastoupila početná skupina téměř dvaceti nadšených holek, jež se opravdu činily.

Některé už měly s podáváním balónů zkušenosti z dřívějška, jiné ještě ne. Každopádně dohromady odvedly ve vysoce nadstandardním počtu výbornou práci odměněnou drobnou sladkostí i tradiční společnou fotografií s elitním prostějovským družstvem. Tento snímek tedy byl pro tentokrát skutečně „hromadný“.

A ještě jedna perlička na závěr. Po úvodním setu upozornil druhý rozhodčí duelu Marian Ištvanech na to, že některé podavačky prý příliš moc fandí domácímu kolektivu, ačkoliv by měly zůstávat nestranné. Tudíž hlavní pořadatel obcházel dívky s tím, aby zůstávaly v klidu a tolik nepovzbuzovaly ani se neradovaly z vítězných výměn. Nakonec vše dobře dopadlo po všech stránkách. Hanačky vyhrály 3:0 a volejbalové benjamínky měly krásný zážitek.