Posledního dubna bude zahájen už 29. ročník festivalu Prostějovské dny hudby. Po dvou letech navazuje festival v tradici konání koncertů v jarních měsících.

Minulý ročník byl přesunut na září 2021. Na začátku pandemie bylo omezeno zpívání, proto bylo do programu zařazeno několik pěveckých koncertů. Zároveň jde o podporu  nejstarších pěveckých sborů v Prostějově. 

"Ženský pěvecký sbor Vlastimila zahájil festival již 30. 4. 2022 a mužský pěvecký sbor Orlice, ve svém jubilejním roce, 160. výročí založení, festival 21. 5. 2022 ukončí. Celkem máme pro posluchače připraveno devět koncertů, na kterých se velkou měrou podílí žáci a učitelé ze „zušky“. Hostem ze zahraničí bude klavírista Kenny Broberg  z USA, který své interpretační umění zahraje 18. 5. 2022 v sále ZUŠ. Kenny Broberg je vítěz ceny American Pianist Award za rok 2021 a držitel stipendia Christel DeHaan Classical Fellowship. V minulosti získal stříbrnou medaili na Mezinárodní klavírní soutěži Vana Cliburna v roce 2017 a bronzovou medaili na Mezinárodní soutěži Petra Iljiče Čajkovského v roce 2019," uvedla ředitelka školy Eliška Kunčíková. 

Nad festivalem přebírá záštitu primátor města Prostějova František Jura. 

Srdečně Vás zveme na koncerty a věříme, že svojí účastí podpoříte festival a zároveň zažijete podvečery naplněné poslechem hudby.

 

16 dny