První červencový a tím i prázdninový víkend lidé na Prostějovsku strávili různě. Mnoho z nich si ale našlo cestu do autokempu Žralok, kde už proběhl Trabant sraz 2022, jedna z největších podobných akcí na Moravě. A bylo skutečně rušno. Dorazily totiž jak trabanty, tak wartburgy, jejich současníci. „Máme 210 trabantích účastníků a jsou tu i trabanťáci, kteří mají auto u klempíře nebo na opravě, těch je dalších patnáct. Takže účast poměrně dobrá,“ prozradil za organizátory Michal Štauder.

Během tří dnů účastníci zažili mnoho. Jak ti, kteří přijeli s trabantem, tak ti, kteří je obdivovali. Bylo totiž co, na louce kempu byl k vidění třeba perníkový trabant, dále také pohádkový nebo hasičský. Až šokovat mohla i motorka. „Přijeli jsme sem podruhé nebo potřetí. Sraz je pěkný. Přitahuje nás atmosférou, novinkami, jež nejsou jinde vidět. Vždy je něco nového,“ usmíval se Jiří Jakubec. S manželkou akci ocenili. „Spanilé jízdy jsme se účastnili. Muzeum bylo nádherné, i když tam nebyl trabant,“ naráží na další body programu, během něhož se ekipa vypravila do Slatinic.

Součástí akce byly ale také soutěže jako například šlapání ve speciálně upraveném trabantu v Podhradském rybníku, nebo závody v koulení s rezervou. „Šlapání na vodě jsme taky zažili. Na tlačení rezerv nemáme už sílu. Ale jinak byla krásná spanilá jízda, bylo nás fakt hodně,“ smála se Jana Jakubcová.