Netradičně už ve čtvrtek se proti sobě postavily dvě rezervy v rámci čtvrtého kola okresního přeboru. Na žádost hostů z Kostelce na Hané jim domácí Určice vyšly v přesunutí termínu našeho šlágru vstříc. „Mají o víkendu oslavy, kterých se bude účastnit i řada hráčů ´B´ mužstva, tak jsme se dohodli, že utkání odehrajeme už ve čtvrtek,“ osvětlil důvod změny domácí kouč Lukáš Nakládal.

Utkání však i ve všední den slibovalo zajímavou podívanou a skutečně tomu tak bylo. V prvním poločase to byl festival šancí, z nichž vzešly tři branky, nutno ale dodat, že skóre mohlo být daleko vyšší. Ve druhém se ale bohužel místo fotbalových schopností obou celků řešily spíše zákeřné fauly. Z vítězství se radovala domácí družina, která byla přeci jen o něco lepším celkem na hřišti.

Začalo se pěkně zhurta a už úvodní čtvrthodina byla plná šancí. Střelu domácího Halouzky zastavila obrana až těsně před brankou. V další šanci pak neuspěl Krajíček a podobně na tom byl i Matěj Mlčoch. Neujala se ani hlavička Vodáka, jenž z rohu orazítkoval pouze břevno. Šance však byly i na druhé straně. Jurník si ale na brankáře ani jednou ve dvou šancích nepřišel a stejně dopadl i Kučera, toho vychytal Přemysl Mlčoch, jenž musel výjimečně do branky.

 

 

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Lukáš NAKLÁDAL – Sokol Určice „B“:

„Po prvním poločase jsme měli vést minimálně o tři čtyři góly. Šancí jsme tam měli opravdu hodně, ale nebyli jsme je schopni proměňovat. Bylo znát, že se hraje ve čtvrtek, tempo bylo takové, jako když probíhá ve čtvrtek trénink. Ve druhém poločase Kostelec vyrovnal a dělal nám problémy. My jsme si situaci ztížili tím, že jsme mu neutekli už v prvním poločase. Nakonec jsme to ale zvládli, i když to bylo větší drama, než muselo.“

Vladimír STANĚK – FC Kostelec na Hané „B“:

„Neměli jsme zde posily z „A“ mužstva, zatímco domácí byli velmi dobře posílení a bylo to znát. Kluci ale dřeli a nechali tam všechno, myslím si, že jsme se dokázali v určitých fázích hry minimálně vyrovnat. Domnívám se, že jsme při troše štěstí mohli i remizovat, protože nějaké další šance jsme tam měli. Mrzí mě i situace před třetí brankou, kdy to byla jasná červená pro hráče domácích, nebyl z toho ani faul a následně nám soupeř odskočil. To byl ve finále zlomový moment a klíčová branka duelu.“