V Prostějově probíhá aktuálně stále několik stavebních investic, jiné jsou pořád v plánu. O aktuálním vývoji informoval Večerník na čtvrteční tiskové konferenci rady města náměstek primátora Jiří Rozehnal. Ten zároveň přiznal, že se opět nepodařilo zahájit již několikrát odloženou rekonstrukci vrahovického Sídliště Svornosti.

Naopak velice příznivě se vyvíjí rekonstrukce Wolkerovy ulice, kde probíhají závěrečné práce. „Tady běží vše podle harmonogramu, takže očekáváme, že Wolkerova ulice bude otevřena již 15. října. A pokud bude vládnout příznivé počasí, možná tento termín bude ještě zkrácen. Nyní tady probíhá oprava světelného signalizačního zařízení,“ prozradil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek prostějovského primátora.

Součástí prací je výměna koordinačního kabelu světelného signalizačního zařízení v délce asi 400 metrů a oprava prvků v řadičích. „Vzhledem k tomu, že jednotlivé elektronické prvky jsou velmi specializovanou dodávkou, u které dochází k technologickým změnám, je potřebné opravit řadiče ve větším rozsahu a instalovat větší množství elektronických součástí,“ vzkázal Rozehnal, který vzápětí upozornil na další stavební investice. „Již naplno probíhá rekonstrukce části Tovární a Říční ulice okolo takzvané ‚myší díry‘. Také budeme zahajovat další významnou akci, kterou je zateplení bytového domu ve Finské ulici.“

Večerník se náměstka, který má stavební investice na dozor, posléze zeptal na další akci, která měla začít už v červenci, ale nadvakrát byla odložena na srpen, později až na září. Ovšem ani během tohoto měsíce se na Sídlišti Svornosti nekoplo do země! „Ano, je tomu tak. Revitalizace Sídliště Svornosti nabrala další zpoždění, kdy mají být v rámci první etapy provedeny zemní práce v travnatých pásech a v okolí chodníků. Ovšem vzhledem k tomu, že tuto revitalizaci dělají na základě výběrového řízení dvě firmy, tyto se stále nedohodly na koordinaci prací. Obě společnosti ovšem i nadále garantují smluvní konečný termín první etapy revitalizace,“ vyjádřil se k tomuto problému Jiří Rozehnal.