Událost, jež vyvolala velké množství reakcí. Je tomu zhruba rok, co se uprostřed Kobeřic střílelo. Terčem se stalo ochočené göttingenské zakrslé prase. Domácí mazlíček měl být de facto popraven, a to přímo před zraky majitele. Vše skončilo u přestupkové komise, která rozhodla vpravdě šalamounsky.

Navzdory přímým svědkům střelec, který byl v minulosti usvědčen z pytláctví, celou záležitost popíral. Případ tedy musela vyšetřit policie, jež usmrcení chovného prasete v hodnotě 7 000 korun vyhodnotila jako přestupek proti majetku. Navzdory tomu, že ke střelbě došlo pravděpodobně nelegálně drženou zbraní na veřejně přístupném místě, celá věc vyzněla poněkud do ztracena... „Prasátko se nám ztratilo v pátek přímo ze dvora. Myslím, že ho někdo vyhnal, objevil jsem přestřižený plot. V sobotu ráno mi pak volala paní starostka, že jí někdo nahlásil, že pašík běhá kolem kapličky. Jel jsem tedy tam a objevil jednoho ze sousedů, jak prase honí s puškou v ruce. Volal jsem na něj, ať nestřílí, ale on se na to neohlížel a před mýma očima ho usmrtil. Pušku i prase pak ještě se svým kamarádem schovali, před domem pouze zůstala kaluž krve,“ popsal již dříve Roman Růžička, který coby lesní strážce měl se střelcem v minulosti konflikty kvůli jeho prokázanému pytláctví. „S celou partou lovili srnce, kance i zajíce, stažené kůže pak pohazovali po lese,“ zavzpomínal Růžička.

Celý incident nakonec skončil u přestupkové komise. „Pachatel to před komisí vzal všechno na sebe. Tvrdil, že prase pouze uhodil a ono uteklo a že byl na místě sám. Ani jedno z toho nebyla pravda, ale bylo těžké to prokázat. Zároveň se však zavázal, že pořídí nové sele, což také udělal,“ prozradil Večerníku konečný účet celého „starého“ případu Roman Růžička, jehož sedmiletá dcera si původní prasátko ochočila a starala se o něj. „Jeho zmizení brala hodně špatně. Nyní se už stará o nové,“ uzavřel s úsměvem Růžička.