Úvodní týdny nového roku strávil první muž prostějovské radnice František Jura i mimo svoji kancelář primátora statutárního města. A měl k tomu opět notné důvody. Společně se svými kolegy zavítal na prohlídku dvou nových budov, které už brzy začnou sloužit sportu. V obou případech je staví prostějovský magistrát, kterému se podařilo zajistit část peněz z dotací.

V první řadě je to stavba nového zázemí pro hokejovou mládež, kam první muž města pozval na prohlídku své kolegy s cílem ukázat jim velké prostory určené nejen pro lední hokej, ale i další sporty a sportovce. Radní a někteří zastupitelé si tak prohlédli prostory čtrnácti hokejových šaten s dobrým sociálním zázemí i horní patro, kam bude možné umístit například tělocvičnu a v budoucnost možná vybudovat ubytování.

O několik dnů později se radní v čele s Františkem Jurou vydali také do dokončované tělocvičny u DDM Vápenice. Podobně jako v prvním případě město získává prostory, které budou sloužit především dětem a mládeži. Tělocvičnu se léta nedařilo dotáhnout až k realizaci, nové vedení města ale projekt přepracovalo a podařilo se mu získat všechna potřebná povolení, jejichž vydání dříve blokovali majitelé sousedního pozemku.

„Prostějov je městem sportu, který nás proslavil daleko za hranicemi České republiky. Pokud chceme i nadále vychovávat skvělé reprezentanty, potřebujeme jim nabídnout odpovídající zázemí už od dětských a mládežnických kategorií. Myslím, že obě velké investice do nových sportovišť přesně tento účel splňují,“ nechal se slyšet primátor František Jura.