Přesně po sto padesáti dnech, kdy odehráli fotbalisté Klenovic poslední utkání podzimu, se opět utkali s hráči Újezdce. Po polovině soutěže se obě mužstva nacházela v tabulce na protilehlých pólech, když družina hostů přezimovala o bod na druhém místě za vedoucí Moštěnicí, soupeř pak hájil druhou příčku na opačné straně. Favorit utkání tak byl předem daný, přes dlouhou pauzu však v táboře domácích došlo k menší obměně kádru, a tak nechtěli svěřenci kouče Horáka nic podcenit. Po prvotním dobývání se jejich dominance povedla vyjádřit také gólově a zaslouženě si dokráčeli k jasnému vítězství.

Den jako malovaný, ideální podmínky pro první jarní kolo. Tak se tvářilo sobotní dopoledne, které se však později změnilo na dešťovou smršť, což nás ale v honbě za třemi body nijak neovlivnilo. Od úvodu jsme na míči dominovali, domácí ale pozorně bránili, proto bylo těžké se prosadit. Po chybě brankáře Koudelky se mohl prosadit Všianský, v těžké pozici však mířil pouze do boční sítě. Přesto to byl právě náš ostrostřelec, kdo se prosadil jako první. Martin Hirsch hlavou prodloužil míč Honzy, jenž neotálel a střelou z voleje trefil levý růžek za bezmocného gólmana Újezdce – 0:1. I nadále jsme bušili do domácí obrany, ta ale náporu odolávala až do šestatřicáté minuty. Míč si několikrát narazila dvojice Rozehnal – Hirsch, než se druhý jmenovaný ocitl sám před Koudelkou, jemuž nedal žádnou šanci, a poslal nás do dvougólového vedení – 0:2. O dvě minuty později zvýšil stejný hráč už na rozdíl tří branek, když jeho střelu neudržel domácí gólman v rukavicích – 0:3. Další zásah mohl přidat ještě Cesar, kterému v úvodu naopak Koudelka bravurním zákrokem vytáhl přímý kop, druhý pokus našeho stopera pak postrádal přesnost. Přesto nás poločasové vedení dostatečně uklidnilo.  

To se projevilo i z kraje druhé půle. Po pár minutách si na středu hřiště převzal míč aktivní Hirsch, kterého zastavil až čtvrtý zásah v soupeřově síti, Martinův třetí a zkompletovaný hattrick – 0:4. Poté utkání ovlivnila nepřízeň počasí, a tak jsme se už tolik akcí nedočkali. Dvakrát musel za záchrannou brzdu zatáhnout i Kuba Polák, míč za svá záda však ani on nepustil. Na druhé straně se o gól utkání pokoušel Lukáš Zapletal, jeho efektní nůžky domácí obrana zblokovala. Zápas se chýlil ke konci, o výsledku bylo již dávno rozhodnuto, přesto se ještě jednou prosadil nejlepší podzimní střelec Martin Hirsch a svým čtvrtým zásahem dal finální podobu sobotního střetnutí – 0:5. Jaro jsme tak začali, jak nejlépe jsme mohli, a připsali si plný počet bodů, Kuba Polák již šesté čisté konto. Po zaváhání soupeřů jsme se navíc znovu vyšvihli do čela tabulky.

Návrat domů byl velmi veselý. Nejdříve jsme s autobusem kvůli nepřízni počasí uvízli v blátě, odkud nám pomohl vedoucí domácího celku Jan Stokláska, kterému velmi děkujeme. Pak už na nás čekala odměna v podobě řízkobraní v naší Hospůdce na hřišti, což bylo tím nejlepším zakončením povedeného dne. (reportáž z webu TJ Sokol Klenovice na Hané)

 

Sokol Újezdec

TJ Sokol Klenovice na Hané

0:5 (0:3)

Branky: 24. Všianský, 36., 38., 53. a 86. Hirsch. Rozhodčí: Dosoudil – Hanus, Vlček. Žluté karty: 29. Dočkalík – 71. Lakomý. Diváků: 65.

Sestava Klenovic: Polák – Popelka, Procházka, Cesar, Bridzik – Lakomý, Rozehnal – Zapletal, Hirsch, Spálovský – Všianský. Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka: „Rozhodně jsme zápas nechtěli podcenit, i když soupeř byl předposlední. Přistoupili jsme ke hře zodpovědně, což si myslím, že bylo vidět už v prvním poločase. Do první branky to bylo spíše dobývání, jednu šanci měl akorát Honza Všianský po chybě jejich brankáře, pak tam byly nějaké střely, bohužel všechny mířily vedle. Po prvním gólu bych řekl, že to soupeř trochu otevřel a my přidali další dvě branky. Poločas se nám tedy vydařil, o zápasu bylo tak trochu rozhodnuto. Druhá půlka probíhala velmi podobně. Soupeře jsme zatlačili, vypracovali jsme si šance, vytvořili pěkné akce, ze kterých udeřil opět Martin Hirsch. Myslím si, že druhý poločas ovlivnilo počasí, které bylo velmi nepříjemné. Hodně pršelo a foukalo, což se projevilo také na hře. S vítězstvím jsme spokojeni, do jarní části soutěže jsme vstoupili výhrou, což je pozitivní. Čeká nás sice ještě hodně zápasů, tohle vítězství je ale velmi důležité.“